Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ; Πρωτοφανείς δηλώσεις Δημάρχου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ; Πρωτοφανείς δηλώσεις Δημάρχου.

Date:

Σχετικά άρθρα

Βγήκε η απόφαση για τις κατασκηνώσεις των δήμων

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας...

 Άγραφα: ΔΕΝ είναι αυτό Πράσινη Μετάβαση

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5...

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού πολιούχου του Λουτρού Αμφιλοχίας 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

Ο Δήμαρχος Αγρινίου δηλώνει ότι αγωνίζεται για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και καλεί τα μέλη της να γιορτάσουν μαζί το βράδυ της νίκης στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου

—————————–

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με βάση το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ), υπερβαίνει τα κόμματα και την κεντρική εξουσία, δίνοντας μάχες όποτε χρειάζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση, προασπίζοντας τα τοπικά συμφέροντα και διεκδικώντας το καλύτερο για την πόλη, τις κοινότητες και τους δημότες.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου παρευρέθη πρόσφατα σε εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΝΝΕΔ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ και με τις δηλώσεις του άφησε ευθέως να εννοηθούν οι κομματικές του δεσμεύσεις που δεν του επιτρέπουν να είναι «ακομμάτιστος» και «απέναντι σε κάθε κυβέρνηση», όπως συνηθίζει να αυτοαποκαλείται όταν επιδίδεται σε λαϊκίστικη ψηφοθηρία.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, στο σύντομο χαιρετισμό του, δίνει όρκους πίστης στο κυβερνητικό κόμμα λέγοντας επί λέξει: «Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης, για πάντα ΟΝΝΕΔίτης» και επίσης δίνει κατεύθυνση ψήφου στους πολίτες προς το κόμμα της ΝΔ και συνεχίζοντας το κομματικό του παραλήρημα λέει επί λέξει: «… Πρέπει να πάρουμε αυτοδυναμία. Από το 2019 που πήρε την κυβέρνηση η ΝΔ γίναμε άνθρωποι… και το βράδυ της αυτοδυναμίας σας καλώ να πανηγυρίσουμε μαζί στην πλατεία του Αγρινίου…» άκουσον άκουσον δηλώσεις Δημάρχου!!!. Μέσα στον κομματικό του οίστρο ξέχασε τις βαρύγδουπες αυτοδιοικητικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως ότι η αυτοδιοικητική του πορεία περνάει μέσα από τον στενό κομματικό σωλήνα με τις ανάλογες δεσμεύσεις. Ξέχασε επίσης ότι με βάση το άρθρο 58 του ν. 3852/2010, έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και συνεπώς με τις ανωτέρω δηλώσεις το υπονομεύει την ενότητα διότι υποδαυλίζει τις κομματικές διαφορές και πυροδοτεί την ένταση. ΞΕΧΑΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ.
Κατώτερος των περιστάσεων, δεν προστάτευσε από όποια αυτοδιοικητική θέση υπηρέτησε, τα συμφέροντα του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, για να μην έρθει σε κόντρα με τις κυβερνήσεις της ΝΔ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άρνησή του ως Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ζούμε Δυτικά», να καταψηφίσει (λευκή ψήφος) το 2013 το πρόγραμμα «Αθηνά» με το οποίο καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, σε αντίθεση με τους άλλους συμβούλους του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, ως Δήμαρχος Αγρινίου, χαρακτηρίζεται από την «επιστολική» (και μόνο) δράση του απέναντι στην αποψίλωση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου με αποτέλεσμα το Παν/μιο να «σβήσει» ουσιαστικά επί των ημερών του και, τέλος, από την αδιαφορία του για την άκρως προβληματική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.
Βλέποντας το βίντεο* με τις δηλώσεις του, καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Αγρινίου, κος Γεώργιος Παπαναστασίου, δεν υπήρξε ποτέ ακομμάτιστος και άκρως αυτοδιοικητικός, αλλά αντιθέτως διετέλεσε στην πρώτη δημαρχιακή του θητεία ως κομματικά αντιπολιτευόμενος γαλάζιος Δήμαρχος στην τότε κυβέρνηση και στη δεύτερη θητεία του ως κυβερνητικός εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Γραφείο Τύπου
Δίκτυο Ενεργών Πολιτών
spot_img

Πρόσφατα άρθρα