Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίου«Δίκτυο Ενεργών Πολιτών»: «Η Βανδή στο Βόλο με 9.920 ευρώ και...

«Δίκτυο Ενεργών Πολιτών»: «Η Βανδή στο Βόλο με 9.920 ευρώ και στο Αγρίνιο με 50.00 ευρώ»

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...
Κριτική για το κόστος της χριστουγεννιάτικης συναυλίας του δήμου Αγρινίου με τη Δέσποινα Βανδή στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ασκεί το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών-Παρέμβαση Τώρα.
Η «υπερκομματική αυτοδιοίκηση για το Αγρίνιο του μέλλοντος μας» συγκρίνει την απόφαση του δημάρχου Βόλου το 2019 που κόστισε 9.920 ευρώ σε αντίθεση με την απόφαση της ΚΕΔΑ των 50.000 ευρώ.
Το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» υποστηρίζει ότι «ο Δήμαρχος Αγρινίου προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση επινόησε τους «χορηγούς» και σε σχετική δήλωση του πριν τη συναυλία ανέφερε ότι το επίμαχο ποσό μειώνεται στις 25.000 ευρώ».
«Δεν είμαστε αντίθετοι σε μια συναυλία ή άλλες εκδηλώσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων για ψυχαγωγία και έξοδο από τα άγχη και την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την κοινωνία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η ΒΑΝΔΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΕ 9.920.ΕΥΡΩ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕ 50.000 ΕΥΡΩ

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Στην κρίση σας.

—————–

Παραθέτουμε πιο κάτω και επισυνάπτουμε  την Απόφαση του Δήμου Βόλου με Αρ. Πρωτ. 103419, από την οποία προκύπτει ότι στον εν λόγω Δήμο η συναυλία με τη Δέσποινα Βανδή τα Χριστούγεννα του 2019 κόστισε στη Δημοτική Αρχή Βόλου  το ποσό των εννέα χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι ευρώ (9.920,00€), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Στο Δήμο Αγρινίου όμως κόστισε  πενήντα χιλιάδες ευρώ (50.000€) όπως προκύπτει από την Ομόφωνη με αύξοντα αριθμό 66 Απόφαση της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Α. του Δήμου Αγρινίου με αριθμό 18/2022 την οποία επίσης παραθέτουμε πιο κάτω και επισυνάπτουμε.

Στην εν λόγω απόφαση της Κ.Ε.Δ.Α. εντύπωση κάνει το ότι δεν αναφέρεται ότι συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ!

Μετά την άρνηση της Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Α. κας Μαρίας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ σε σχετική ερώτηση  να προσδιορίσει το κόστος της εν λόγω συναυλίας και μετά τις αντιδράσεις για το προκλητικό ποσό των 50.000,00 ευρώ, ο Δήμαρχος Αγρινίου προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση επινόησε τους «χορηγούς» και σε σχετική δήλωση του πριν τη συναυλία ανέφερε ότι το επίμαχο ποσό μειώνεται στις 25.000,00€ διότι τα υπόλοιπα χρήματα θα αναζητηθούν από χορηγούς οι οποίοι όμως δεν υπήρχαν διότι εάν υπήρχαν τα ονόματά τους  θα αναφερόντουσαν  στη σχετική αφίσα που κυκλοφόρησε στην οποία όμως  ουδείς χορηγός αναγράφεται.

Σε κάθε περίπτωση όμως ακόμα και έτσι να ήταν τα πράγματα, το γεγονός ότι η συναυλία αυτή στο Αγρίνιο θα κοστίσει 50.000,00€ δεν αλλάζει και βεβαίως τη συμφωνία αυτή  την έκανε ο Δήμος Αγρινίου. Δηλαδή η ίδια συναυλία της κας Βανδή  κόστισε πέντε (5) φορές περισσότερο στο Αγρίνιο από ότι στο Δήμο Βόλου. Δεν είμαστε αντίθετοι σε μια συναυλία ή άλλες εκδηλώσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων για ψυχαγωγία και έξοδο από τα άγχη και την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την κοινωνία. Η ευθύνη βέβαια για την επιλογή της συγκεκριμένης εκδήλωσης και το κόστος αυτής ανήκουν στην παρούσα Δημοτική Αρχή.

Εμείς απλώς επισημαίνουμε ότι σε μια εποχή που οι άνθρωποι, λόγω της οικονομικής κρίσης, φτωχοποιούνται κάθε μέρα όλο και περισσότερο και αγωνίζονται κυριολεκτικά για να επιβιώσουν, ο Δήμος Αγρινίου συμπεριφέρεται σαν σπάταλη Αντουανέττα και μάλιστα κλείνει συμφωνίες χωρίς διαφάνεια αφού οι εξηγήσεις περί «χορηγών» που έδωσε, μετά τις αντιδράσεις για το προκλητικό ποσό των 50.000€, είναι αστείες, καθόλου πειστικές και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα δεδομένου ότι τα ονόματα των «χορηγών» δεν αναφέρθηκαν πουθενά, ούτε στη διαφημιστική προβολή, ούτε στην εξέδρα της εκδήλωσης!!!

Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι αφού  ο Δήμος Αγρινίου τελικά μπορεί να διαθέσει 50.000,00€ για τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή, όπως προκύπτει από την προαναφερόμενη και επισυναπτόμενη απόφαση της Κ.Ε.Δ.Α., μετά την επικαλούμενη «κάλυψη»  μέρους του ποσού αυτού, ήτοι του ποσού των 25.000,00€  από «χορηγούς», το υπόλοιπο ποσό των  25.000,00€ που δεν θα διατεθεί προτείνουμε να το διαθέσει για την ενίσχυση  και χρηματοδότηση των πολιτιστικών δράσεων στους 9 πρώην Δήμους, νυν Δημοτικές Ενότητες (Δ.Ε.) ή για την ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας».


spot_img

Πρόσφατα άρθρα