Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΔικαίωμα στην Πρόοδο: Ερώτηση για τον δρόμο Πογωνιά-Πλαγιά

Δικαίωμα στην Πρόοδο: Ερώτηση για τον δρόμο Πογωνιά-Πλαγιά

Date:

Σχετικά άρθρα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στις 29 Μαρτίου

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 18:00 θα συνεδριάσει...

Αρχαιρεσίες Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας

Το νέο της πενταμελές προεδρείο εξέλεξε χθες, Τετάρτη 22...

Επίσκεψη του Θανάση Παπαθανάση στη Δομή Αστέγων Αγρινίου

Βρέθηκα στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Κατανοώντας την...
Επερώτηση από Λύτρα, Σώζο, Κατσαρή
για το δρόμο Πογωνιάς – Πλαγιάς
Σήμερα, τρία χρόνια περίπου μετά την έναρξη του έργου ‘Συντήρηση και Βελτίωση οδικού άξονα Πογωνιάς-Πλαγιάς” αυτό εξακολουθεί να παραμένει σε αρχικό στάδιο και  ανεκπλήρωτο, επισημαίνουν σε ερώτησή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λύτρας Ιωάννης, Σώζος Βασίλης, και Ντίνα Κατσαρή «με αποτέλεσμα να χρονίζουν  τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητα τους και οι επισκέπτες την τουριστική περίοδο», όπως αναφέρουν.
Για το λόγο αυτό κατέθεσαν επερώτηση στην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μαρία Μπίλια, η οποία έχει ως ακολούθως:
Προς
Την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μαρία Μπίλια
Θέμα:  Ολοκλήρωση έργου ”Συντήρηση και Βελτίωση οδικού άξονα Πογωνιάς-Πλαγιάς”
κ. Περιφερειάρχα
Η Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα το 2017 αιτήθηκε  στην τότε Κυβέρνηση  τη χρηματοδότηση του οδικού άξονα Πογωνιά -Πλαγιά, έργου ιδιαίτερης Αναπτυξιακής σημασίας για τον Δήμο Ακτίου -Βόνιτσας και την ευρύτερη περιοχή, ύψους 6.320.000  και την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ με την από  2/12/2017  απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ( με υπογραφή του κ. Χαρίτση), με   την ένταξη   στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του έργου με τίτλο ”Συντήρηση και Βελτίωση οδικού άξονα Πογωνιάς-Πλαγιάς”, ΣΑΕΟ71 και ενάριθμο  2017ΣΕ07100010.
Στη συνέχεια   το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα στις 31/7/2018  , ανάδοχος  ανεδείχθη η ΑΡΧΙΤΕΧ Α.Τ.Ε και συμβασιοποιήθηκε στις 6/3/2020. Την Άνοιξη του 2020 σύσσωμη η νέα Περιφερειακή Αρχή, παρευρέθη στην έναρξη των εργασιών του έργου και χαιρέτησε την σπουδαιότητα του.
Σήμερα  όμως τρία χρόνια περίπου μετά την έναρξη του, το έργο εξακολουθεί να παραμένει σε αρχικό στάδιο και  ανεκπλήρωτο, με αποτέλεσμα να χρονίζουν  τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητα τους και οι επισκέπτες την τουριστική περίοδο.
Σε συνέχεια των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης:
  • -πού οφείλεται η μεγάλη χρονική καθυστέρηση του έργου;
  •  -έχει γίνει διακοπή εργασιών και αν ναι για ποιούς λόγους;
  • -σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η Περιφερειακή Αρχή ,ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και κυρίως ακόμη μια τουριστική- καλοκαιρινή περίοδος;
Οι επερωτώντες  Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Λύτρας Ιωάννης
Σώζος Βασίλης
Κατσαρή Κων/λα
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα