Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΔ. ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: OI ΘΕΣΕΙΣ μας ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Δ. ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: OI ΘΕΣΕΙΣ μας ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

 • Η λύση για τα αδέσποτα δεν είναι ο εγκλεισμός σε κυνοκομεία – καταφύγια και σε κλουβιά. Τα καταφύγια είναι μόνο ένας προσωρινός χώρος παραμονής τους μέχρι την υιοθεσία του κάθε ζώου.
 • Ο Δήμος Αγρινίου να παράσχει κίνητρα για την στείρωση και υιοθεσία των αδέσποτων είτε μέσω διατακτικών (voucher) στους δημότες είτε με την μείωση των δημοτικών τελών (άρθρο 12 ν.4830/21).

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

_______________________________________________

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η Δημοτική μας Παράταξη  «ΑΓΡΙΝΙΟ -ΑΝΟΙΧΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ» με αίσθημα ευθύνης, γνωρίζοντας ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα της καθημερινότητας που αφορά όλους τους πολίτες του Δήμου μας, είναι αποφασισμένη να συμβάλει στην επίλυση του. Οφείλουμε να κάνουμε ο,τι περισσότερο μπορούμε, με σεβασμό στις ανάγκες τους, καθώς σε κανένα ζωντανό πλάσμα δεν αξίζει να περιφέρεται πεινασμένο,άρρωστο και αβοήθητο στους δρόμους.

Αυτήν την στιγμή σε όλη τη χώρα ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και εκείνων που φιλοξενούνται σε φιλοζωικές, καταφύγια, πανσιόν και σπίτια εθελοντών περιμένοντας να υιοθετηθούν ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες! Υπάρχει  λύση σε αυτό το «πρόβλημα»;

Η λύση για τα αδέσποτα δεν είναι ο εγκλεισμός τους σε κυνοκομεία – καταφύγια και σε κλουβιά. Τα καταφύγια, που θα πρέπει να δημιουργούνται και να λειτουργούν με βάση τις προδιαγραφές της νομοθεσίας και τις αρχές της ευζωίας των ζώων, είναι μόνο ένας προσωρινός χώρος παραμονής τους μέχρι την υιοθεσία του κάθε ζώου.

Αν θέλουμε να υιοθετήσουμε ας προτιμήσουμε ένα αδέσποτο

Εμβολιάζουμε, τοποθετούμε microchip και καταγράφουμε τα ζώα μας στο ΕΜΖΣ

Τα στειρώνουμε και δεν εγκαταλείπουμε τα νεογέννητα

Τηρούμε τους κανόνες ευζωίας

Δεν τα αλυσοδένουμε

Τα φροντίζουμε και τα προστατεύουμε

Σεβόμαστε τις ανάγκες και τις ελευθερίες τους

Σεβόμαστε τη Ζωή

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:

 • Την σύνταξη επιχειρησιακού προγράμματος, όπως προβλέπει ο Νόμος, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες δράσεις προς τον σκοπό της ευζωίας και της αποτελεσματικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων
 • Την συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία-οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
 • Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει άμεσα το καταφύγιο με τις απαραίτητες προδιαγραφές, όχι όμως ως χώρος εναπόθεσης ζώων αλλά ως χώρος προσωρινής διαμονής μέχρι την ολοκλήρωση υιοθεσίας του κάθε ζώου.
 • Την ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου που θα παρέχει κτηνιατρικές υπηρεσίες (περισυλλογή, εξετάσεις, εμβολιασμοί, στείρωση τσιπ)
 • Οργανωμένο πρόγραμμα υιοθεσιών με παράλληλη δημιουργία κινήτρων για την στειρωση και υιοθεσία των αδέσποτων είτε μέσω διατακτικών     (voucher) στους δημότες είτε με μείωση των δημοτικών τελών όπως προβλέπεται στο άρθρο 12 του ν.4830/2021.
 • Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταχώρησης του πληθυσμού των ζώων με πλήρη στοιχεία– ηλεκτρονικές αγγελίες υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, που προωθούνται σε υιοθεσία(κάθε ζώο που φιλοξενείται στο καταφύγιο θα καταχωρείται σε αυτή με το όνομά του, τη φωτογραφία του, την αναλυτική περιγραφή του, τον αριθμό ταυτοποίησης (microchip), την ηλικία του, το φύλο του και την κλινική του εικόνα)  Συνεργασία για το σκοπό αυτό με έμπειρους φιλοζωικούς φορείς.
 • Τη στενή συνεργασία Δήμου-αστυνομίας για περιστατικά κακοποίησης ζώων.
 • Τη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής για καταγγελίες περιστατικών κακοποίησης ζώων
 • Εκδηλώσεις με στόχο την καλλιέργεια φιλοζωικής παιδείας στα σχολεία και τις τοπικές κοινωνίες.
 • Τη δημιουργία χώρου περιπάτου ζώων.
spot_img

Πρόσφατα άρθρα