Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκηση & ΠολιτικήΔ. Κωνσταντόπουλος: Κίνδυνος στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στον κόμβο του...

Δ. Κωνσταντόπουλος: Κίνδυνος στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στον κόμβο του Γαλατά λόγω έλλειψης οδοφωτισμού και περίφραξης

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

Θέμα: Κίνδυνος στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στον κόμβο του Γαλατά λόγω έλλειψης οδοφωτισμού και περίφραξης.

Κύριε Υπουργέ,

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή όσων κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων κοντά στον κόμβο του Γαλατά, καθότι άγρια άλογα εισβάλλουν καθημερινά στο οδόστρωμα.

Ο κόμβος αυτός βρίσκεται περίπου στο 29ο χλμ της εθνικής οδού εντός της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και, παρότι πρόκειται για έναν κόμβο σε οδό ταχείας κυκλοφορίας, στερείται ασφαλούς διαμόρφωσης. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κατά μήκος αυτού (περίπου 2 χλμ) οδοφωτισμός, κατάλληλη σήμανση και περίφραξη.

Οι κάτοικοι του Γαλατά είναι σε απόγνωση, με καθημερινό άγχος και φόβο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα όλων όσων διέρχονται από το σημείο. Πλήθος ατυχημάτων έχουν συμβεί μέχρι σήμερα. Λύση όμως δεν έχει δοθεί, ούτε σε επίπεδο ασφαλούς διαμόρφωσης της οδού, αλλά ούτε και σε λήψη μέτρων για τον αποκλεισμό των ζώων από το εισέρχονται στο οδόστρωμα.

Οι κίνδυνοι που προκύπτουν είναι γνωστοί στους αρμόδιους ΟΤΑ, οι οποίοι, καίτοι όφειλαν να προβούν άμεσα στον οδοφωτισμό του σημείου και την κατάλληλη περίφραξη αυτού, δεν το έχουν έως σήμερα πράξει.

Δεδομένων αυτών, προκύπτει ουσιαστική παρακώλυση της ασφαλούς κυκλοφορίας επί εθνικής οδού της Χώρας, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και τμήμα ευρωπαϊκής οδού με χιλιάδες καθημερινά διερχόμενους οδηγούς.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε :

  1. Υπάρχει ενημέρωση του Υπουργείου για την έλλειψη ασφαλούς διαμόρφωσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων κοντά στον κόμβο του Γαλατά, και συγκεκριμένα, της έλλειψης οδοφωτισμού και κατάλληλης περίφραξης, η οποία να εμποδίζει τα άγρια άλογα της περιοχής να εισέρχονται στο οδόστρωμα;
  • Ποιος ο σχεδιασμός, οι ενέργειες αποκατάστασης και η πρόβλεψη για χορήγηση των αναγκαίων κονδυλίων από το Υπουργείο για να αντιμετωπιστεί άμεσα ο κίνδυνος για την ασφάλεια των διερχόμενων από το σημείο οδηγών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

spot_img

Πρόσφατα άρθρα