Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΧορωδοί του «Ορφέα» από το Αγρίνιο στην Κύπρο για την Πανελλήνια Εθνική...

Χορωδοί του «Ορφέα» από το Αγρίνιο στην Κύπρο για την Πανελλήνια Εθνική Συναυλία «Ελευθερία»

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Αναχώρησαν για την Κύπρο 13 χορωδοί του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «Ορφέας», όπου και θα συμμετάσχουν στην Πανελλήνια Εθνική Συναυλία «Ελευθερία», που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στο κλειστό στάδιο «Τ. Παπαδόπουλος» της Λευκωσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου «Ορφέας»:

«Με αισθήματα συγκίνησης, υπερηφάνειας και εθνικού παλμού ανεχώρησαν στις 14 Μαρτίου για Κύπρο 13 εκλεκτοί χορωδοί του ΟΡΦΕΑ (Γουργολίτσας Π., Κακαβούλας Σ., Κατσακιώρης Κ., Κουτσούκης Κ., Λιανός Κ., Νικολάου Θ., Αθανασοπούλου Α., Ασημακοπούλου Α., Ιωάννου Ε., Παπαπάνου Φ., Σταμάτη Μ., Τσαρούχη Β., Ψηλού Μ.) με επικεφαλής την εξαίρετη μαέστρο κ. Α. Πανοπούλου, άξιοι πρεσβευτές της Πατρίδας, της πόλης, του Συλλόγου, για να συμμετάσχουν στη μεγαλειώδη Πανελλήνια Εθνική Συναυλία «Ελευθερία» με αφορμή τα 50 χρόνια αγώνα και προσφυγιάς με τη συμμετοχή 2.000 χορωδών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου εκπροσωπώντας 53 χορωδίες.

Η ιστορική εμβληματική συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ 16/3/2024 στο κλειστό στάδιο «Τ. Παπαδόπουλος» της Λευκωσίας με συνοδεία 200μελούς Συμφωνικής Ορχήστρας και θ’ ακουστούν 17 αποσπάσματα από σπουδαία μουσικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων σπουδαίων συνθετών της ελευθερίας με μεγαλειώδη τελετή έναρξης. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο και της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής και διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χορωδιών».

spot_img

Πρόσφατα άρθρα