Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜπάσκετ «3X3» στη Δυτική Ελλάδα

Μπάσκετ «3X3» στη Δυτική Ελλάδα

Date:

Σχετικά άρθρα

Βγήκε η απόφαση για τις κατασκηνώσεις των δήμων

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας...

 Άγραφα: ΔΕΝ είναι αυτό Πράσινη Μετάβαση

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5...

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού πολιούχου του Λουτρού Αμφιλοχίας 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

Δράσεις μπάσκετ «3Χ3»  προγραμματίζονται στη Δυτική Ελλάδα  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις οποίες μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, καταδεικνύοντας μέσα από τη συμμετοχή τους την σπουδαιότητα του αθλητισμού. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η  GNC σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το πρώτο γήπεδο μπάσκετ θα στηθεί στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου όπου για δύο ημέρες, στις 16 και 17 Ιουνίου 2023 οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους. 

Παράλληλα προγραμματίζονται αγώνες και σε άλλες περιοχές, (Αίγιο, Πύργο, Κουρούτα), ενώ οι τελικοί θα διεξαχθούν στην Πάτρα, τον Σεπτέμβριο. 

Πρόκειται για εκδηλώσεις με ένα ολυμπιακό πλέον άθλημα το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει εκρηκτική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον. Η συμμετοχή των αθλούμενων είναι δωρεάν, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανδρών και γυναικών και το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει χωρίς αποκλεισμούς. 

Οι δράσεις και το τουρνουά τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης  (ΕΟΚ). 

«Στηρίζουμε αθλητικά γεγονότα που κινητοποιούν ανθρώπους κάθε ηλικίας και τους φέρνουν κοντά στον αθλητισμό, καθώς μέσα από τη συμμετοχή καταδεικνύεται και η ανάγκη των πολιτών να εμπλακούν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες. Παράλληλα είμαστε αρωγοί σε κάθε δράση που προβάλει τις δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας και την κατατάσσει στον χάρτη των τουριστικών προορισμών» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.  

spot_img

Πρόσφατα άρθρα