Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΙ.Π. ΜεσολογγίουΑθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί...

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Αθλητισμού, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο σήμερα Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024 στην Αθήνα.

Η έγκριση της χρηματοδότησης γίνεται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Αθλητισμού και αφορά σε δράσεις βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων, και πιο συγκεκριμένα τον Ηλεκτροφωτισμό του Γηπέδου Μεσολογγίου, προϋπολογισμού 459.372 ευρώ και την Ενίσχυση Κτηρίου Κερκίδων Αθλητικού Κέντρου Μεσολογγίου, προϋπολογισμού 663.915 ευρώ.

Η ένταξη του έργου με συνολικό προϋπολογισμό 1.123.287 ευρώ περιλαμβάνεται στο Υποπρόγραμμα Τομέα Αθλητισμού του ΤΠΑ 2021-2025, από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του ΥΠΑΙΘΑ και είναι μέρος του προϋπολογισμού ύψους 12.789.000€ για «Υποδομές στο τομέα αθλητισμού» σε 10 Δήμους της Ελλάδας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης τόνισε:

«Το Μεσολόγγι αποκτά ένα αναβαθμισμένο Αθλητικό Κέντρο, που θα αποτελέσει και πάλι κυψέλη αθλητισμού για την ευρύτερη περιοχή.

Στην ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Ιεράς πόλης Μεσολογγίου, Σπύρο Διαμαντόπουλο, αναγνώρισα την ανάγκη πραγματοποίησης έργων βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και προτεραιοποίησα, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, την ένταξη τους στη χρηματοδότηση μέσα από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Σε έναν ιστορικό Δήμο, που προετοιμάζεται για τους επετειακούς εορτασμούς των 200 ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου, το σύγχρονο αθλητικό κέντρο θα αποτελέσει τόπο σημαντικών αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων».

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τον Μεσολόγγι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, που από την πρώτη μας συνάντηση δήλωσε πρόθυμος να σταθεί υποστηρικτής του οράματος μας για ένα Στάδιο ασφαλές και σύγχρονο για όλους του πολίτες του Δήμου μας.

Ευχαριστώ θερμά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Ο Αθλητισμός και η Νέα Γενιά αποτελούν προτεραιότητα μας».

spot_img

Πρόσφατα άρθρα