Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίου«Άστραψε και βρόντηξε» ο Λ. Μπλέτσας για το «Εξοικονομώ» – Προτείνει μποϊκοτάζ...

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Λ. Μπλέτσας για το «Εξοικονομώ» – Προτείνει μποϊκοτάζ σε νέο πρόγραμμα

Date:

Σχετικά άρθρα

Στη Σαουδική Αραβία ταξίδεψαν τα εκλεκτά αλιεύματα της Αιτωλοακαρνανίας

Στην έκθεση Saudi Horeca ταξίδεψαν τα αλιεύματα της Δυτικής...

Αύξηση υδροηλεκτρικής παραγωγής στις Λίμνες των ΥΗ.Σ. Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου

Αύξηση υδροηλεκτρικής παραγωγής και ενεργοποίηση αστυνομικής διάταξης για τους...
Τον απαράδεκτο τρόπο και τις συνθήκες με τον οποίο υποβλήθηκαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» κατήγγειλε σε έντονο ύφος μιλώντας στα μέσα του ομίλου «Agrinio365» Media Group (Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr) ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας.
«Είναι απαράδεκτες οι συνθήκες με τις οποίες έγιναν οι αιτήσεις. Ο συνολικός χρόνος που κράτησε η κατάθεσή τους ήταν 10 λεπτά. Ξεκίνησε η διαδικασία στις 10:00 και τελείωσε στις 10:11 για την ακρίβεια. Εξαντλήθηκαν 57 εκατομμύρια ευρώ σε έντεκα λεπτά.
Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από αυτό είναι ότι τα 57 εκ. είναι λίγα για τη Δυτική Ελλάδα. Υπάρχουν σημαντικές ανάγκες. Τα κτίριά μας είναι παλιά· κυρίως στην Περιφέρεια και τα χωριά. Ζήσαμε ξανά το ίδιο έργο, όπως και στο προηγούμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», όπως και με την προηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου. Δεν εισακουστήκαμε και το αποτέλεσμα ήταν, αυτό που ήταν». 
Σε ερώτηση για το αν το Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας έχει συγκεκριμένη πρόταση για την κατάθεση των αιτήσεων είπε ότι: «Βεβαίως, υπάρχει πρόταση: να υπάρξει μια ανοιχτή πλατφόρμα στην οποία να κατατεθούν όλες οι αιτήσεις εκεί και να αξιολογηθούν με επιστημονικά, τεχνολογικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια. Επίσης να προκρίνονται οι αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας. Δεν είναι δυνατόν να ισχύει το «όποιος πρόβαλε τον Κύριο είδε». Αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο».
Για το αν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει πλαφόν στη χρηματοδότηση σχολίασε πως: «Το Υπουργείο είπε, ότι κάθε χρόνο θα δίνει 1 δισ. ευρώ, άρα κάθε χρόνο θα βγαίνει ένα παρόμοιο πρόγραμμα. Θα πρέπει όμως το σύστημα να γίνει δίκαιο. Οι αιτήσεις να γίνονται στην αρχή της χρονιάς, να αξιολογούνται, να προκρίνονται με τη σειρά που έχουν κατατεθεί και να χρηματοδοτούνται».
Κλείνοντας, μας είπε ότι η προσωπική του πρόταση. την οποία θα την θέσει και σε όλες τις συναντήσεις των Περιφερειακών Εκπροσώπων του Τ.Ε.Ε., θα είναι να μποϊκοτάρουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα εάν δεν αλλάξουν τα κριτήρια. Η αντιμετώπιση των μηχανικών από το Υπουργείο είναι απαράδεκτη. Είμαστε επιστήμονες και όχι διεκπεραιωτές.
Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα