ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

912

Του Αλέκου Χαραλαμπόπουλου

  Ο απολογισμός πεπραγμένων γίνεται, όχι γιατί αισθάνομαι το τέλος μου, αλλά το τέλος μιάς εποχής. Μιάς εποχής αγώνων και υπερκοπώσεων, μιάς εποχής που τα ιδανικά διηύθυναν την ζωή μου, μιάς εποχής ατομικών αγώνων.

  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ

  Από τα τέλη του δημοτικού, η σκέψη αναδεύονταν! Τι είναι και αν υπάρχει θεός, τι είναι η εκκλησία και οι ιερείς είναι συνεπείς; Στην έκτη δημοτικού, διάβαζα την εφημερίδα που έπαιρνε ο πατέρας μου κάθε Κυριακή, ένας επίσκοπος των Ιονίων νήσων, τεμάχισε το λείψανο αγίου και το πουλούσε για φυλακτό! Δεν μπορεί, υπάρχουν έμποροι του θεού;

  Στην πρώτη γυμνασίου, η πρωτοδιορισθείσα τότε φιλόλογός μου Ιωάννα Τσαμπακάλου, η οποία μου έβαλε τις βάσεις της αρχαίας Ελληνικής που διαβάζω ικανοποιητικά, μας λέει σε ένα διάλειμμα. Παιδιά να έχετε σκοπούς στην ζωή σας και να τους επιδιώκετε. Οι ανώτεροι σκοποί είναι τα ιδανικά, βάλτε ένα δύο ιδανικά στην ζωή σας. Αμέσως άρπαξα το μήνυμα της δασκάλας και έβαλα δύο ιδανικά! Να βρω την Απόλυτη Αλήθεια και ένα κατώτερο, αν μεγαλώσω να βρω μία όμορφη και πνευματική σύζυγο! Τα δύο ιδανικά συγκρούστηκαν βίαια μεταξύ τους!

  Στην Τρίτη γυμνασίου και κάτω από την πνευματική πενία των ιδεών που εφάρμοσε η χούντα, διδάσκομαι τον παγκόσμιο Θεό του Τζων Λοκ, τον οποίο αποδέχτηκα!

  Στην Πέμπτη γυμνασίου, ο καθηγητής (Θύμιος Κωτσαρέλης) μας διδάσκει την αρχή της αφθαρσίας της ύλης του Λαβουαζιέ. Η ύλη μπορεί να αλλάξει μορφές, αλλά θα διατηρείται αιωνίως! Αλλά το διεισδυτικό μυαλό μου. Αφού θα διατηρείται ατέλειωτα, άρα δεν είχε ποτέ αρχή, δεν υπάρχει θεός! Στα ζοφερά χρόνια της χούντας και σε γνώση μόνο του επιστήθιου φίλου, γίνομαι υλιστής! Νόμιζα ότι και ο Φώϋερμπαχ και οι Μάρξ –Έγκελς με το ίδιο σκεπτικό έγιναν υλιστές! Όμως όπως διαπίστωσα στα ώριμά μου χρόνια, όταν διάβασα αρχαίους συγγραφείς, το σκεπτικό αυτό το γνώριζαν μόνο οι αρχαίοι φιλόσοφοι (πολλοί τους δεν αμφισβητούσαν την προΰπαρξη της ύλης, αλλά παράλληλα θεωρούσαν ότι προϋπάρχει ο θεός που διαμορφώνει και δημιουργεί την ύλη, όπως και ο Μωϋσής!).

  ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

  Επειδή ήμουν από φτωχή οικογένεια, δούλευα την μισή μέρα στο εξατάξιο γυμνάσιο! Γνώρισα την εκμετάλλευση και αποφάσισα να μάθω την οικονομική αλήθεια και σπούδασα οικονομικά. Η χούντα έπεσε το 1974 όταν ήμουν δευτεροετής και υλιστής ων από το γυμνάσιο, εισήλθα πρώτα στην Πανσπουδαστική και αργότερα στην ΚΝΕ. Ήταν η εποχή των ιδεών που έρεαν άφθονες στην δημοκρατία και των κοινωνικών ιδανικών. Και εγώ ιδεολόγος συνάντησα στην οργανωμένη πορεία μου, την μειοδοσία της ηγεσίας! Και διαδοχικά αποσκίρτησα και αμφισβητούσα τα πάντα. Αλλά πάντα ήμουν υλιστής, νόμιζα ότι βρήκα την Απόλυτη Αλήθεια!

  ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ

  Το 1980 δίνω εξετάσεις να περάσω στο υπουργείο Οικονομικών και γνωρίζω μία πανέμορφη κοπέλα, Αγρινιώτισσα. Ήταν μελίρρυτη και πίστευε στον θεό, μοντέρνα θεούσα! Με αυτά που μου έλεγε πίστεψα ότι είναι ανώτερη από μένα, ο έρωτας που επήλθε και που επέτρεψε το μυαλό σφοδρός. Μας χώρισαν βιαίως, όπως και βιαίως πάντρεψαν την κοπέλα!

  Για χάρη της σκέφτηκα, θα επανεξετάσω αν υπάρχει Θεός! Μέσα στις πνευματικές μου τότε εμπειρίες και σε ψυχική ανάταση είδα το Απρόσιτο φως! Για να βρω αν υπάρχει θεός σκέφτηκα, θα πρέπει να διαβάσω φυσική, να βρω τον δημιουργό της!

  Η πορεία τυρβώδης, η ακλόνητη θέληση να βρω τον θεό, αλλά η λογική θα το επέτρεπε;

  Οι πρώτες εμπειρίες μου στην φυσική έφεραν το 1983 ένα βιβλίο, που αμφιταλαντεύονταν μεταξύ υλισμού και ενθέου!

  Οι πνευματικές κοπώσεις διαδοχικές, η φυσική ήταν δύσκολη υπόθεση!

  Κάποια στιγμή η λύτρωση, η σκέψη έκανε το επόμενο άλμα! Ναι! Μπορεί να υπάρχει θεός και να δημιούργησε από το μηδέν την ύλη με την αρχή της διατήρησής της! Όλα ήταν τότε ισόπαλα μέσα στο μυαλό μου! Και τότε άρχισε η μελέτη των ευαγγελίων και της Αποκάλυψης! Στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο, εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον θεόν και ο θεός ην ο Λόγος! Όμως εγώ που παρακολούθησα τα μαθήματα της δασκάλας, μας είχε πει. Ο λόγος παιδιά είναι αρχαιοελληνική λέξη, σημαίνει πρώτα την λογική, μετά την αιτία, την αφορμή, την αναλογία, τον προφορικό λόγο! Και το μυαλό μου! Η Λογική είναι υπόσταση θεού. Πόσα γραμμάρια είναι η λογική και ποιο χρόνο και χώρο έχει; Η Λογική λοιπόν είναι άϋλη και η ηθική πάλι και οι ιδέες πάλι. Όταν υπάρχει το άϋλο με ακλόνητα επιχειρήματα, δεν υπάρχει ο άϋλος Θεός; Ο Θεός βρέθηκε ήδη, με ακλόνητα επιχειρήματα και πριν το 1987. Αλλά τι είναι ο Θεός; Ένα, ο Θεός είναι η Αλήθεια, Αλήθεια είναι αυτό που δεν υποπίπτει στην λήθη του δικαστηρίου και η απόφαση είναι δίκαιη (Μέγα Ετυμολογικό Λεξικό 11ου αιώνος). Για την Αλήθεια αγωνιζόμουν και αγωνίζομαι, δηλαδή για τον Θεό! Όμως προσδιορίζεται ο Θεός και πως;

  Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ

  Το 1993 έκανα την οριστική ανατροπή της θεωρίας της σχετικότητας (ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ). Διαδοχικά οι εργασίες ήταν πιο ανεβασμένες, είτε στην φιλοσοφία, είτε στην φυσική. Το 1997 έκανα την δυσκολότερη εργασία μου (ΚΙΝΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΜΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ), αλλά τότε είχε ήδη έρθει στην Ελλάδα το Risperdal , το οποίο με συγκράτησε από την εκτροπή! Οι χρόνοι κυλούσαν με διαδοχικές εργασίες και άνοδο πνευματική. Άρχισε να ανιχνεύεται η προσπάθεια υλοποίησης νέων ιδανικών! Η Ανόρθωση του ανθρώπινου γένους, το οποίο εξέπεσε με την πτώση του Εωσφόρου!

  Το 2004 έγραψα την εργασία πάνω στον Ηράκλειτο και όλοι να πάτε στο site μου www.omas-e.gr κατηγορία φιλοσοφία, να διαβάσετε την εισαγωγή. Η εισαγωγή ήταν τα προλεγόμενα της εισόδου στην κοσμοθεωρία μου. Το 2005 έκανα την πρώτη εμφάνιση της κοσμοθεωρίας μου (ΤΟ ΙΔΙΟΝ), την παρουσίασα το 2006 σε συνέδριο της Ένωσης Φυσικών και το Άγιο Όρος στην ονομαστική μου εορτή μου έστειλε το τρυβλίο (Άγιο Δισκοπότηρο) και άκρατο οίνο! Και το 2007 το ποτήριο (για τα δύο ποτήρια δες ευαγγέλιο μυστικού δείπνου). Μία αδιάλλακτη επιστημονική κοινότητα, άρχισε να δέχεται τις ρωγμές και να εισέρχομαι λίγο-λίγο!

  Οι εργασίες πάνω στην φυσική καταιγιστικές, ήδη το 2005 είχα ανατρέπει τεράστιο μέρος της και το υποκατάστησα!

  Το 2004 στην πρώτη διάλεξή μου στο συνέδριο της ΕΕΦυσικών, έριξα της ιδέα πειραματικής επίτευξης της τεχνητής βαρύτητας!

  Το 2008 μπήκε εκείνη η γυναίκα στην ζωή μου, την παντρεύτηκα και χώρισα το 2011. Τότε πήρα και σύνταξη και τώρα ο χρόνος άφθονος για έρευνα. Το 2013 κάνω τις δύο εργασίες πάνω στην κοσμοθεωρία μου, που έμελλαν να αλλάξουν τον ρου στις κοινότητες του διαστήματος! Και δεδομένης πειραματικής αποτυχίας παραγωγής της τεχνητής βαρύτητας και σε αναζήτηση των θεωρητικών αιτίων, προέκυψε ο νέος Ηλεκτρομαγνητισμός που έφερνε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και την ανατροπή τουλάχιστον της μισής φυσικής.

  Και το 2016 το δεύτερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και η δημοσίευση από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών εργασίας στην κοσμοθεωρία μου και η δημοσίευση των δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από Ινδικό διεθνές περιοδικό. Στο τωρινό τεύχος 17 του PHYSICS NEWS της ΕΕΦ, δημοσιεύτηκαν τρεις εργασίες μου, που για μερικούς προϊδεάζουν πρόταση για Νόμπελ.

  ΕΠΙΛΟΓΟΣ

  Η κοσμοθεωρία έσπασε τα δεδομένα. Η κοσμοθεωρία του γνωστικισμού που έχουμε ήδη προ πολλού γράψει στην εφημερίδα και την οποία διδάσκονταν στα αρχαία Ελευσίνεια μυστήρια και από τον Χριστό και ίσχυε στις κοινότητες του διαστήματος, υποκαταστάθηκε από την δική μου! Τώρα πλέον οι κοινότητες του διαστήματος πήραν την απόφαση καθόδου, πιθανόν τον Νοέμβρη του 2018. Τότε θα γίνει και η ανόρθωση του ανθρώπινου γένους!