Αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιερέα Κωνσταντίνου Κακαβούλα στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος.

907

Παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου, του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, συγγενών και πλήθος κόσμου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιερέα Κωνσταντίνου Κακαβούλα στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος. Η προτομή στήθηκε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης από τους οικότροφους που έζησαν στο ιδρυθέν από τον ιερέα οικοτροφείο αρρένων.


Ο
Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην διαδρομή και την προσωπικότητα του ιερέα: «Οι οικότροφοι ευγνωμονούντες αποδίδουν φόρο τιμής σε μια εμβληματική φυσιογνωμία του Αγρίνιου, έναν ιερέα σύμβολο, τον παπά Κώστα Κακαβούλα.

Ξεπερνώντας τον ποιμαντικό του ρόλο, προσέφερε κοινωνικό έργο καταθέτοντας την ψυχή του σε παιδιά της περιοχής. Αυτά τα παιδιά, άξια τέκνα της κοινωνίας, ζήτησαν από τον γλύπτη Βασίλη Παπασάικα, σε ένδειξη βαθιάς ευγνωμοσύνης, να φιλοτεχνήσει την προτομή του ιερέα που στάθηκε σαν πατέρας στο πλευρό τους. Ας γίνει το παράδειγμά του σηματωρός για όλους εκείνους που επιθυμούν να προσφέρουν σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Η πόλη αισθάνεται τιμή για όλους αυτούς που τιμούν τη μνήμη του πατέρα Κώστα Κακαβούλα. Αξίζουν συγχαρητήρια που θυμούνται και τιμούν».