Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΑπέβιωσε ο παιδίατρος Βασίλης Αντωνόπουλος

Απέβιωσε ο παιδίατρος Βασίλης Αντωνόπουλος

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...
Θλίψη στην κοινωνία του Αγρινίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, προκάλεσε η είδηση οτι απεβίωσε ο Παιδίατρος Βασίλης Αντωνόπουλος.  ¨Ο Βασίλης Αντωνόπουλος, έφυγε απο τη ζωή μετά απο άνιση μάχη με την επάρατο νόσο.
Λίγα λόγια για τον εκλιπών:
Γεννήθηκε στη Μυρτιά Τριχωνίδας από αγρότες γονείς. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μεγάλη παράδοση και προσφορά στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σπουδές
Έμαθε τα πρώτα γράμματα στη Μυρτιά και έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο. Όπως και άλλαμέλη της οικογένειάς του επιδόθηκε στις σπουδές και το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Ως Αγροτικός γιατρός υπηρέτησε στη Μακρυνεία Μεσολογγίου. Την ειδικότητα του Παιδιάτρου έλαβε το 1985 από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και έκτοτε ασκεί την επιστήμη του στο Αγρίνιο προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αιτ/νίας.
Πολιτική δραστηριότητα
Η πολιτική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1990 εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς για να επανεκλεγεί το 1994. Το 1996 εκλέγεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 8ης Εδαφικής Περιφέρειας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για 5 χρόνια, όπου εργάστηκε για την ανέγερση Νέου Νοσοκομείου, αλλά και για την αναβάθμιση του υπάρχοντος, αφού επί των ημερών του τέθηκαν σε λειτουργία νέες πτέρυγες, ανακαινίστηκαν οι παλιές και αναβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Το 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου.
Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, όπου συγκέντρωσε 18420 σταυρούς προτήμησης. Για πολλά χρόνια εργάστηκε για την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού.
spot_img

Πρόσφατα άρθρα