Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΑνυπότακτο Αγρίνιο : Το Αγρίνιο του μέλλοντός μας με τα γυαλιά του...

Ανυπότακτο Αγρίνιο : Το Αγρίνιο του μέλλοντός μας με τα γυαλιά του Δημάρχου

Date:

Σχετικά άρθρα

Κώστας Καρπέτας: Η πολιτική Φαρμάκη ναρκοθετεί την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Ελλάδας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, εντείνοντας τις...

Στην τελική ευθεία για το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ»

Συνάντηση διοργανωτών και εκπροσώπου της «Ανεμώνης» Το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η ανελέητη επίθεση στα εργασιακά συνεχίζεται και εντείνεται με...
Προχθές ο δήμαρχος Αγρινίου, ως παντογνώστης ακόμα και των προθέσεων της αντιπολίτευσης, είπε στην εισήγηση του προγράμματος ότι «τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα» και μας συνέστησε «να μας προμηθεύσει γυαλιά», για να δούμε την αλήθεια τους, πριν ξεκινήσουμε τις «εκθέσεις ιδεών», τις οποίες ήταν προετοιμασμένος να ακούσει από μας.
Ας τολμήσουμε λοιπόν να φορέσουμε τα γυαλιά που μας προτείνει η Δημοτική πλειοψηφία για να δούμε το Αγρίνιο του μέλλοντός μας, μέσα από το δικό της πρίσμα και με όλα τα έργα, του επιχειρησιακού της προγράμματος, ολοκληρωμένα. Ποιο Αγρίνιο είναι αυτό που αντικρίζουμε τρισδιάστατο μπροστά μας;
Είναι ένα Αγρίνιο γεμάτο με τσιμέντο και πλακάκια, με έξυπνα παγκάκια και φωτόδεντρα, που κρατάει όμως σε ημιαχρηστία σημαντικές δημοτικές υποδομές (βλέπε Δημοτική Αγορά), θωρακισμένες με υλικά στεγανοποίησης του προηγούμενου αιώνα για να μην κινδυνεύουν από τις βροχές και τις υγρασίες (βλέπε Δημοτική Βιβλιοθήκη), με τοπικές κοινότητες στην ενδοχώρα του Δήμου ερημοποιημένες, με ικανοποιητικές ποσότητες νερού ύδρευσης μεν, αλλά με αραχνιασμένες βρύσες, αφού κανείς δεν έχει μείνει εκεί, για να τις ανοίξει και να ξεδιψάσει απ’ αυτές.
Βλέπουμε υλοποιημένα ένα σωρό αποσπασματικά έργα, με τα οποία άγνωστοι υπεργολάβοι στις τοπικές μας κοινωνίες θησαυρίζουν αναλαμβάνοντας να ανακατέψουν τα χώματα με τα τσιμέντα, να σκεπάσουν τις οπτικές ίνες με άσφαλτο, να φυτέψουν ηλιακά δέντρα και ένα σωρό άλλες καινοτόμες δράσεις πάνω από ένα δίκτυο ύδρευσης με χιλιόμετρα ακόμα σωλήνων αμιάντου και τυφλό που κανείς δεν ξέρει από πού διέρχεται.
Βλέπουμε ένα Αγρίνιο με πίστες σκεϊτμπολ και ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά με τα ίδια απαράδεκτα νηπιαγωγεία στα ισόγεια καταστήματα των πολυκατοικιών, στα οποία στοιβάζονται τα παιδιά χωρίς ασφαλείς χώρους προαυλίων
Βλέπουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση υποτελή σε χρηματοδοτήσεις που καμιά ουσιαστική έλλειψη των τοπικών κοινωνιών δεν καλύπτουν, αλλά αυξάνουν διαρκώς τις ανάγκες κατανάλωσης των δημοτών.
Αυτό το Αγρίνιο βλέπουμε, αν φορέσουμε τα γυαλιά της πλειοψηφίας, που ψήφισε προχθές το τεχνικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που καμιά προοπτική ανάπτυξης δεν κατοχυρώνει και δεν διασφαλίζει στις ρημαγμένες από την ακρίβεια και την εγκατάλειψη τοπικές μας κοινωνίες.
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img