Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΑνυπότακτο Αγρίνιο: Το Αγρίνιο από πόλη αγορά τείνει να μετατραπεί σε...

Ανυπότακτο Αγρίνιο: Το Αγρίνιο από πόλη αγορά τείνει να μετατραπεί σε μία απέραντη αυλή γεμάτη τραπεζοκαθίσματα

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (24/7/2023) το Ανυπότακτο Αγρίνιο κατέθεσε πρόταση, η οποία αφορά στη διαχείριση τους δημόσιου χώρου και πρότεινε την εφαρμογή του καθεστώτος που διέπει την αρχή του πεζοδρόμου της οδού Παπαστράτου (από πλατεία Δημοκρατίας έως την Τσαλδάρη) και στο υπόλοιπο πεζοδρομημένο τμήμα της ίδιας οδού, καθώς και στους δρόμους που πρόσφατα έχουν πεζοδρομηθεί και συνδέονται με την πλατεία Δημοκρατίας.

Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι, το συγκεκριμένο καθεστώς αφορά στην απαγόρευση της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο παραπάνω πεζοδρομημένο τμήμα της πιο κεντρικής οδού της πόλης του Αγρινίου.

Πρότεινε επίσης την εφαρμογή του υπάρχοντος κανονισμού δημόσιων χώρων του δήμου, όπως ισχύει, αφού ο λόγος της αναστολής του – πανδημία covid-19- έχει εκλείψει.

Ακολουθεί ολόκληρη η πρόταση:

«Τα τελευταία χρόνια με τη συρρίκνωση της εμπορικής δραστηριότητας της τοπικής αγοράς, την πανδημία του covid-19, και την ασύμμετρη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στους δημόσιους χώρους της πόλης, το Αγρίνιο από πόλη αγορά που ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες τείνει να μετατραπεί σε μία απέραντη αυλή γεμάτη τραπεζοκαθίσματα, η οποία όλο και περισσότερο καταλαμβάνει δημόσιο χώρο από τον λιγοστό δημόσιο χώρο που είχε μέχρι σήμερα στο ιστορικό  κέντρο της πόλης.

Πρόσφατα η μετατροπή των κεντρικών δρόμων της πόλης σε πεζόδρομους πολλαπλασίασε σημαντικά τον υπάρχοντα δημόσιο χώρο στο κέντρο της πόλης.

Επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος, κάθε σπιθαμή αυτών των πεζόδρομων να καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα, προτείνουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση επέκτασης του καθεστώτος, που ισχύει σήμερα στην αρχή της Παπαστράτου (από πλατεία Δημοκρατίας, μέχρι Πλατεία Ειρήνης) και μετά την Πλατεία Ειρήνης μέχρι το τέλος της πεζοδρόμησης της Παπαστράτου, καθώς επίσης και στους κατεξοχήν εμπορικούς δρόμους που σήμερα τμήμα τους έχει πεζοδρομηθεί, δηλαδή τις οδούς Μπαϊμπά, Σταΐκου, Αναστασιάδη και Σαλάκου.

Ζητάμε επίσης να εφαρμοστούν οι διατάξεις, οι οποίες ανεστάλησαν την περίοδο της πανδημίας και αφορούσαν την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, προκειμένου να σταματήσει η αυθαίρετη κατάληψη των δημόσιων χώρων από τραπεζοκαθίσματα ή εμπορεύματα άλλης μορφής.»

spot_img

Πρόσφατα άρθρα