Αντίθετοι στην εφαρμογή της απλής αναλογικής ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ

772

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου συμμετείχε στη Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και του Προέδρου της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού στην Αθήνα, με αφορμή την αλλαγή του Καλλικράτη

Την αντίθεση τους στην εφαρμογή της απλής αναλογικής, εξέφρασαν από κοινού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων(Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παπαναστασίου.         Οι δύο πρόεδροι εν όψει του κοινού συνεδρίου που θα κάνουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες στις 18 και 19 το μηνός, αναφέρθηκαν στο νομοσχέδιο του Καλλικράτη που περιμένουν να το δουν από το υπουργείο Εσωτερικών, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι ετοιμάζει την κατάθεση του στη Βουλή χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει διαβούλευση.
Μάλιστα ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε προσβολή την στάση του υπουργείου προς τον θεσμό επισημαίνοντας ότι άνθρωποι ενοχλούν την αυτοδιοίκηση, χωρίς να ξέρουν από αυτοδιοίκηση.
          Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εσωτερικών, για το θέμα της πρόσληψης των 8.160 στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων χαρακτηρίζοντας «βλακεία» την εμμονή του υπουργείου να μην δώσει παράταση τουλάχιστον δύο μηνών στους υπάρχοντες συμβασιούχους, μέχρι να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες από το ΑΣΕΠ, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και υπάρχουν δήμοι υποστελεχωμένοι.
Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός, χαρακτήρισε συγκεντρωτικό το σημερινό κράτος ανάλογο με την Τουρκία και την Χιλή, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρύθμιση και όχι απλή αναλογική, που τελικά θα φέρει απορύθμιση στην κοινωνία, αφού έχει κομματικά οφέλη δημιουργώντας -όπως είπε- μια μειοψηφία κουμανταφόρων.
Τέλος οι δύο πρόεδροι ζήτησαν πραγματικές μεταρρυθμίσεις με πόρους, αρμοδιότητες και αποκέντρωση του κεντρικού κράτους.
http://www.athina984.gr