Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠεριφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΑντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Καταθέτουμε την αντίθεσή μας στην κατασκευή του αγωγού...

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Καταθέτουμε την αντίθεσή μας στην κατασκευή του αγωγού East Med

Date:

Σχετικά άρθρα

Κώστας Καρπέτας: Η πολιτική Φαρμάκη ναρκοθετεί την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Ελλάδας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, εντείνοντας τις...

Στην τελική ευθεία για το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ»

Συνάντηση διοργανωτών και εκπροσώπου της «Ανεμώνης» Το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η ανελέητη επίθεση στα εργασιακά συνεχίζεται και εντείνεται με...

Η  «Αντίσταση Πολιτών» στη Δυτική Ελλάδα, καταψήφισε την Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αγωγού φυσικού αερίου EAST MED, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση Κώστα Κούστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως ειδικού αγορητή.

Κα Πρόεδρε
Συνάδελφοι περιφερειακοί σύμβουλοι
Mιλάμε για μια ιδιωτική εταιρία την posidon που καταθέτει ένα σχέδιο και που ευελπιστεί με τις πλάτες των κυβερνήσεων ότι η θα έχει κάποια στιγμή την τελική έγκριση χρηματοδότησης και κατασκευής!
Συζητάμε σήμερα σαν να μην συμβαίνει τίποτα γύρω μας και ειδικότερα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου .
Ένας λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να αντιληφθεί την παγκόσμια γεωπολιτική αναδιάταξη που συντελείται και με αφορμή την σύγκρουση ανάμεσα στις Η.Π.Α –ΝΑΤΟ και την Δύση απ+΄την μια μεριά και την Ρωσία από την άλλη και με αφορμή το ενεργειακό αλλά και την προσπάθεια συντήρησης της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ που έχει παρέλθει. Η συμφωνία Εast med αποτελεί σχέδιο σε κατεύθυνση λογικής περιχαράκωσης και μόνο σε δυτικές πηγές ενέργειας την οποία θεωρούν ευκαιρία όλα τα μνημονιακά κόμματα, υποταγμένα σε δυτικοφανείς λογικές κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας και έχει στόχο την μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από το ρώσικο φυσικό αέριο.

Εκτιμούμε ότι δεν πρόκειται να ωφελήσει τον ελληνικό λαό αφού θα είναι ένα κλειστός αγωγός και μόνο που θα μεταφέρει φυσικό αέριο και στην συνέχεια πράσινο υδρογόνο (πρόφαση εν αμαρτίες) στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η χώρα μας δεν θα είναι κόμβος αλλά ενδιάμεσος αδιάφορος φορέας αφού δεν θα υπάρχει παροχές φ.αερίου για την χώρα μας . Οι επιπτώσεις στο πέρασμά του από τα όρια περιοχών Natura θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε χλωρίδα και πανίδα ευαίσθητών οικοσυστημάτων που δεν θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα ανεξάρτητα αν στην εισήγηση παρουσιάζετε ότι θα είναι αναστρέψιμες ή προσωρινές.
Οι κύριες ενδεχόμενες επιπτώσεις κατά την κατασκευή εκτιμάται πως θα είναι προσωρινές και αναστρέψιμες. Από που προκύπτει ότι θα είναι αναστρέψιμη;
Τι θα πεί πιθανή όχληση των φυσικών οικοτόπων (χλωρίδα και πανίδα συμπεριλαμβανομένης της Posidonia oceanica στο παράκτιο τμήμα που είναι πνεύμονάς μας στην θάλασσα).Τι θα πεί προσωρινές αλλαγές στο τοπίο, πόσο προσωρινές μπορεί να είναι όταν μεταβάλλεται συνολικά ο οικότοπος, όταν αποδομείται. Πόσο προσωρινή θα είναι η παρέμβαση στις αλιευτικές δραστηριότητες και η χρήση γης κατά τη διέλευση του αγωγού;

Τι θα πει επιπτώσεις στη χρήση γης και στους πόρους διαβίωσης; (ποιοι είναι οι πόροι διαβίωσης που θα δεχτούν σοβαρές πιέσεις και ποια θα είναι η αθροιστική η συσσωρευτική παρέμβαση ;
Κατά τη λειτουργία, οι εκτιμώμενες πιθανές επιπτώσεις περιλαμβάνουν αλλαγές στο τοπίο περιορισμένες λέει η εισήγηση της ΜΠΕ τηςεταιρίας. Ποιος βεβαιώνει ότι οι εκμπομπές θορύβου και αερίων από τη λειτουργία των χερσαίων εγκαταστάσεων και τις εργασίες συντήρησης του αγωγού και προσωρινή διατάραξη θαλάσσιων ειδών κατά τη συντήρηση.
Αναλογιστείτε ποιες θα είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις χωρίς ευχολόγια και την λέξη πιθανά ή προσωρινά που αναφέρει η εισήγηση !
Εκτιμούμε ότι εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και το λέμε αυτό με πλήρη συναίσθηση των συγκρούσεων που γενούν γεωπολιτικές εξελίξεις απρόβλεπτες για την χώρα μας που έχει τοποθετηθεί πλέον μονομερώς στο άρμα των ΗΠΑ και ΕΕ. και συνολικά της δύσης . .

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed θα μπορούσε επικαιροποιήσει τις διαθέσεις σύγκρουσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο γεωπολιτικός και κλιματικός κίνδυνος του αγωγού East Med» δείχνει ότι «οι υπάρχουσες πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα μπορούσαν να επιδεινωθούν εάν εφαρμοστεί το σχέδιο κατασκευής του.

Εκτίμησή μας είναι ότι μιλάμε για ένα μια μελέτη ελλιπέστατη έναν πανάκριβο, οικονομικά μη βιώσιμο και τεχνικά προβληματικό αγωγό, που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του Ισραήλ και της Ε.Ε., που μετά και την πρόσφατη επίθεση του Ντετανιάχου στο Ιράν και Συρία είναι φανερό ότι οι Η.Π.Α δυναμιτίζουν ξανά την ευρύτερη περιοχή και δημιουργούν κλίμα πολέμου φοβούμαστε ότι σύντομα θα αγγίξει και την χώρα μας.

Η Ελληνική κοινωνία οφείλει να αντιδράσει και να αγωνιστεί για να επιβάλει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που να εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού μας και όχι των επιχειρηματικών κύκλων ,ιδιωτικών ενεργειακών εταιρειών και της πλουτοκρατίας.
Καταθέτουμε την αντίθεσή μας στην κατασκευή του αγωγού East Med υπερασπιζόμενοι την ειρήνη και καταψηφίζουμε!

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img