Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Άμυνα της Δυτικής Ελλάδας στον Κορονοϊό.  

263

Στα πλαίσια της 4ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30/03/2020, η Περιφερειακή παράταξη “Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας”, κατάθεσε αίτημα συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με τον κανονισμό το μείζον Θέμα:

Άμυνα της Δυτικής Ελλάδας στον Κορονοϊό.

Προς  τον κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου Δ. Ελλάδας κο Τάκη Παπαδόπουλο

Κύριε  Πρόεδρε,

Παρακαλούμε, στα πλαίσια της 4ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Δευτέρα 30/03/2020, να προηγηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με τον κανονισμό το μείζον Θέμα: Άμυνα της Δυτικής Ελλάδας στον Κορονοϊό.

Όσο αναγκαία κι αν είναι τα θέματα που έχετε σχεδιάσει για συζήτηση, δεν μπορεί εν μέσω πανδημίας και πιθανής επέκτασης έκτακτων μέτρων, η ημερήσια διάταξη να σαλπίζει μια «κανονικότητα» που δεν είναι πραγματική και στέλνει λάθος μηνύματα.

Νομίζουμε πως πρώτο θέμα αφορά τον Κορονοϊό, την κινητοποίηση και τις ενέργειές μας. Πολύ σύντομα, γιατί όλοι θα έχετε σκέψεις και ήδη έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, πιστεύουμε ότι πρέπει να κινηθούμε σε 3 άξονες.

Ο πρώτος άξονας αφορά, την τροποποίηση του προϋπολογισμού, για ευρείας προμήθεια υλικών που λείπουν από τις υγειονομικές μονάδες ή είναι σε μεγάλη σπανιότητα και χρειάζονται αποθέματα. Κι επειδή ακούγονται πολλά για την δυσκολία της προμήθειάς τους, η Περιφερειακή Αρχή να παρέμβει σε τοπικούς παραγωγούς – κατασκευαστές για να παράξουν εναλλακτικά υλικά για την προστασία των υγειονομικών σε όλες τις βαθμίδες και σε όσους έρχονται ή πιθανολογούμε ότι έρχονται σε επαφή με τους δοκιμαζόμενους Πολίτες.

Ο δεύτερος άξονας αφορά, στη διαρκή επικοινωνία με τους Πολίτες.Να χαιρετίζει την πειθαρχία τους. – Γιατί μέσα σε αυτές τις συνθήκες πολλά λέγονται για την «μάζα» που δεν καταλαβαίνει – ιδιαίτερα σε εκείνους που παρά τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που συναντούν, ανταποκρίνονται. Να κινητοποιήσει όλο το δίκτυο των οργανώσεων, αιμοδοτικών, πρόληψης, Κοινωνικής πρόνοιας κλπ. Η γενική εικόνα της κοινωνίας, σε μία Περιφέρεια που πρώτη κλήθηκε, δείχνει συνειδητή προσπάθεια καραντίνας και αποφυγής κυκλοφορίας. Σε συνδυασμό με τους Δήμους, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα Κέντρα Κοινότητας να οργανώσουμε ένα δίκτυο εκδήλωσης αξιοπρεπούς αλληλεγγύης. Βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής , φάρμακα κ.α.

Τέλος ο τρίτος άξονας αφορά, τα αιτήματα της κοινωνίας, κατηγοριών συμπολιτών μας που δεν περιέλαβαν τα μέτρα ανακούφισης. Ανθρώπους που ζουν από το μεροκάματο άμα και όταν υπάρχει. Ειδικές ομάδες όπως ΡΟΜΑ – Μετανάστες κι άλλοι.

Αν σήμερα  ζητούνται από όλους υπερβάσεις, είναι λογικό η ίδια η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Ελλάδας να υπερβεί του «θεσμικού ρόλου» της και να αναδειχτεί σε βασικό αρωγό στον αγώνα ώστε αύριο να είμαστε όλοι μαζί.

Ήδη από τα έδρανά μας λείπει ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης.

Έτσι θα έχουμε λόγο να αλλάξουμε πολλά την επόμενη ημέρα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΄΄Αντίστασης πολιτών΄΄

Βασίλης Χατζηλάμπρου – Κώστας Κούστας