Αντί να εντάξουν την ακτή των λουτρών κάτω Μυρτιάς (Κόκκινο Στεφάνι) στο Πρόγραμμα CLLD-LEADER του ΠΑΑ 2014-2020, έφεραν τις μπουλντόζες

683
Αντί να εντάξουν την ακτή των λουτρών κάτω Μυρτιάς (Κόκκινο Στεφάνι) στο Πρόγραμμα CLLD-LEADER του ΠΑΑ 2014-2020, έφεραν τις μπουλντόζες μέσα στην παραλίμνια ζώνη, ένα ευαίσθητο οικοσύστημα, χωρίς να λογαριάσουν αν εκείνη τη στιγμή κατέστρεφαν βιότοπο ή γόνο προστατευόμενου είδους όπως είναι ο Νανογωβιός (ενδημικό ψάρι της Τριχωνίδας που ζει μόνο σε αυτή τη λίμνη και πουθενά αλλού στον κόσμο).
Βέβαια το τοιχίο ήταν παράνομο αλλά ούτως ή άλλως το είχε καταστρέψει η ίδια η λίμνη ( ο χειμερινός κυματισμός). Ο ιδιοκτήτης που λειτουργεί τα λουτρά κακώς δεν ζήτησε άδεια, ωστόσο ο άνθρωπος ήθελε απλά να νοικοκυρέψει την ακτή που ήταν επιβαρυμένη με «μπάζα» και πάσης φύσεως οικοδομικά απόβλητα που κάποιοι επιτήδειοι, που δεν τους ενόχλησε ποτέ καμία Αρχή, είχαν εναποθέσει φύρδην εδώ και δεκαετίες στην παλιά παραλία των λουτρών.
Έγινε μια καταγγελία στην Κτηματική Υπηρεσία και έπρεπε να επέμβει, ναι αλλά πως;;; Δεν μπορούμε κύριοι του Δημοσίου να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις υποθέσεις ή να εκλαμβάνουμε τις υποθέσεις αυθαιρέτων κτισμάτων ως πανομοιότυπες. Μέσα σε προστατευόμενες περιοχές οφείλετε να βρείτε τρόπους ( συμβουλές από μηχανικούς περιβάλλοντος π.χ.), σήμερα έχουμε τα μέσα και τις δυνατότητες,  έτσι ώστε η παρέμβαση κατεδάφισης να μην είναι επιζήμια έως καταστροφική για το φυσικό περιβάλλον.Τι θα κάνετε δηλαδή με την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην Τουρλίδα ( αυθαίρετες ψευτο- πελάδες  μέσα στη λιμνοθάλασσα) θα βάλετε μπουλντόζα μέσα σε ένα από τα πιο ευαίσθητα οικοσυστήματα και όποιον πάρει ο χάρος;;;.
Μπορούν να δοθούν λύσεις όπως στην περιοχή των λουτρών Κάτω Μυρτιάς ώστε να νοικοκυρεύονται οι περιοχές και όχι να κακοποιούνται.
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CLLDLEADER του ΠΑΑ 2014-2020 κύριε Δήμαρχε του Θέρμου είναι ανοικτό, επικοινωνήστε με την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. και υποβάλλεται πρόταση «για την ανάδειξη της ακτής των Λουτρών» τι περιμένετε;
Συγκεκριμένα στο Υποέργο 19.2.4.3:«Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης χώρων εντός οικισμών, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας (ενδεικτικά: σημάνσεις, δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι, προβολή προώθηση περιοχών, ποδηλατικές διαδρομές)».Ποσοστά ενίσχυσης:   Δημόσια Δαπάνη   100%,  Ιδιωτική Συμμετοχή  0%.
Κωνσταντία Αγγελική (Τζίνα) Τραμπάζαλη