Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΑνοιχτή επιστολή Τραπεζιώτη: Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα…..

Ανοιχτή επιστολή Τραπεζιώτη: Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα…..

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Ιδού οι ευθύνες Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Αγρινίου

Προς γνώση – ενημερωση και για τις πολιτικές συνέπειες

Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα!!!  Διότι προκειμένου ο Επικεφαλής της « μείζονος αντιπολίτευσης»  στο Δήμο Αγρινίου να αποφύγει να απαντήσει  επί  της ουσίας και συγκεκριμένα να πάρει θέση σχετικά με τις ρυθμίσεις των νόμων ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ – ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΚΕΩΣ που υποβαθμίζουν τον θεσμό της Τ.Α. και ενισχύουν το συγκεντρωτισμό, τον κομματισμό και το δημαρχοκεντρικό σύστημα  καταφεύγει στη λασπολογία  και ακολουθεί τη μέθοδο  της αναζήτησης  του αποδιοπομπαίου τράγου για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και της μετάθεσης της ευθύνης για την ισχυροποίηση του Δημάρχου.

Θέλει πολύ θράσος όμως  να το επιχειρεί αυτό  κάποιος  που μέχρι σήμερα ούτε λέξη δεν έχει πει και  δεν έχει  ασκήσει ποτέ κριτική  για τις επιλογές της σημερινής Δημοτικής Αρχής και που γνωρίζει πολύ καλά ότι την πιο σκληρή κριτική διαχρονικά εναντίον της   έχει ασκήσει ο υποφαινόμενος.

Σε απάντηση αυτής της λασπολογίας και της κακοήθους και συκοφαντικής  απόδοσής ευθυνών σε άλλους, για το αποτέλεσμα στο Δήμο Αγρινίου δηλαδή  για την  επανεκλογή και ισχυροποίηση του Δημάρχου  ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ  σήμερα τις επιστολές (με ημερομηνίες 19/09/2022 και 16/03/2023 με όμοιο περιεχόμενο) που απέστειλε ο Επικεφαλής του Συνδιασμού μας κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης,  ως εκπρόσωπος του Δικτύου Ενεργών Πολιτών, σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης μεταξύ αυτών και στον Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης   «Αγρίνιο Μπορείς» κ. Παναγιώτη Καψάλη, με τις οποίες  ΤΙΣ ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ  για τη δημιουργία και σύσταση μιας Αυτοδιοικητικής  Πολιτικής Συμμαχίας η οποία, στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλησης και συμφωνίας μεταξύ των δυνάμεων που θα συνέπρατταν,  θα συμμετείχε  στις αυτοδιοικητικές εκλογές  του Οκτωβρίου   του  2023.

Με τις ανωτέρω επιστολές  τονίζαμε μάλιστα ότι μόνο η ενότητα όλων των δυνάμεων (ατομικών και συλλογικών) του Δημοκρατικού και Προοδευτικού χώρου θα εξασφαλίσει θετικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν του δημοκρατικού χώρου επιθυμούσε την ενότητα όπως είχαμε διαπιστώσει από την επαφή μας με τους πολίτες.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ οι προσκληθέντες δεν ανταποκρίθηκαν στην ανωτέρω πρόσκληση για ενότητα.  Συγκεκριμένα δύο Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης συμμετείχαν αυτόνομα στις Δημοτικές εκλογές  οι δε άλλες δύο Δημοτικές Παρατάξεις («Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Αγρίνιο Μπορείς») δεν μπόρεσαν να συγκροτήσουν έγκαιρα έναν ενιαίο  αυτόνομο- δημοκρατικό πόλο με συγκροτημένη πρόταση διεκδίκησης του Δήμου Αγρινίου. Έτσι ο χρόνος κύλησε  χωρίς να προβληθεί  οποιαδήποτε άλλη πρόταση με αποτέλεσμα ο κ. Παπαναστασίου να «αλωνίζει ανενόχλητος» στην ενδοχώρα  και να έχει εντάξει στο ψηφοδέλτιό του το σύνολο σχεδόν των Προέδρων και των άλλων Αιρετών των Δημοτικών Κοινοτήτων που ήθελαν να επανεκλεγούν και έτσι εξασφάλισε στα χωριά μια υπεροχή καθοριστική για το αποτέλεσμα.  Μοιραία οι δύο αυτές Παρατάξεις αυτοδιαλύθηκαν και έτσι     δεν συμμετείχαν στις εκλογές. Ακολούθως ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτική Παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», μετά την αποχώρηση της κας Σταρακά, συνέπραξαν και συνεργάστηκαν με δύο πρώην Αντιδημάρχους και συνεργάτες του κ. Παναστασίου, που στήριξαν επί σειρά ετών την πολιτική του, μια πολιτική ταυτισμένη με τις ρυθμίσεις της παρούσης κυβέρνησης (νόμοι Θεοδωρικάκου και Βορίδη) που προκάλεσαν πρωτοφανή θεσμική υποβάθμιση της Τ.Α. και τελικά συμμετείχαν σε έναν εκλογικό συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Πιστιόλα η δημιουργία του οποίου επιδιώχθηκε πάση θυσία παρά το γεγονός ότι ήδη είχα ανακοινώσει την υποψηφιότητά μου (09/05/2023). Πλην όμως με  την εξέλιξη αυτή απέκτησε πλεονέκτημα και ισχυροποιήθηκε ο κ. Παπαναστσίου και ταυτόχρονα  υπονομεύτηκε και  κατέστη αδύνατη  η δημιουργία ενός ενιαίου Δημοκρατικού Μετώπου που προτείναμε και που  θα αντιμετώπιζε νικηφόρα κατά την άποψή μου την καθεστωτική Δημοτική Αρχή του κ. Παπαναστασίου.

Το επιχείρημα ορισμένων ότι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας για ενότητα διότι δόθηκε στήριξη στο πρόσωπό μου από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα είναι έωλο και προσχηματικό διότι η πρόσκλησή μας για ενότητα είχε διατυπωθεί και αποσταλεί μήνες πριν (από 19/09/2022) και διότι προσωπικά είχα ήδη αναστείλει  την κομματική μου ιδιότητα και είχα καταθέσει την κομματική μου ταυτότητα   στις17/07/2023.

Η δημιουργία του εκλογικού συνδυασμού  με επικεφαλής τον κ. Πιστιόλα ανακοινώθηκε αργότερα, στις 08/08/2023.

Η αξία της προσπάθειας που καταβάλαμε, τόσο με τις ανωτέρω επιστολές όσο και με τις προφορικές οχλήσεις μας  για την ενοποίηση  του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου  επιβεβαιώθηκε πλήρως και δικαιώθηκε από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε άλλους Δήμους  εκεί δηλαδή όπου επιτεύχθηκε η συνεργασία και η σύμπραξη  των δυνάμεων εκείνων που επιθυμούσαν πραγματικά την αλλαγή.

Η συνεργασία αυτή έδειξε το δρόμο.. Αυτά προς γνώση, ενημέρωση, για τις πολιτικές συνέπειες  και για την αποκατάσταση της αλήθειας για να μπουν κάποτε στην άκρη προσωπικές διαφορές, εμπάθειες, πείσματα και εγωισμοί,  κομμα τικές σκοπιμότητες και ρεβανσισμοί.

Προς πλήρη απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής που απεστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με όμοιο περιεχόμενο σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και στον Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Αγρίνιο Μπορείς»  κ. Παναγιώτη Καψάλη και το οποίο έχει ως κάτωθι:

ΠΡΟΣ Παναγιώτη Καψάλη, Δημοτικό Σύμβουλο & Επικεφαλής

της  Δημοτικής Παράταξης   «Αγρίνιο Μπορείς»

__________________

Αγαπητέ Πάνο,

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών με την επωνυμία : «Παρέμβαση τώρα», που μεταξύ άλλων  αγωνίζεται για τη θεσμική ενίσχυση και ενδυνάμωση  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.)  με στόχο την αποκέντρωση και την άρθρωση της τοπικής δημοκρατίας μετά το κείμενο – πλαίσιο που διατύπωσε και το οποίο δημοσιεύτηκε  με τον τίτλο «Υπερκομματική Αυτοδιοίκηση για το Αγρίνιο του μέλλοντος μας»,   ανέλαβε την πρωτοβουλία και απευθύνεται σε όσες και όσους (άτομα ή συλλογικότητες) αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα μιας άμεσης παρέμβασης, σε τοπικό επίπεδο, για τη δημιουργία  και σύσταση ενός πολιτικού – αυτοδιοικητικού  υποκειμένου από τα κάτω δηλαδή από τους ίδιους τους πολίτες   και τη διαμόρφωση   μιας Αυτοδιοικητικής  Πολιτικής Συμμαχίας η οποία, στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλησης και συμφωνίας μεταξύ των δυνάμεων που θα συμπράξουν,  θα συμμετάσχει  στις αυτοδιοικητικές εκλογές  που θα διεξαχθούν  τον Οκτώβρη του  2023.

Επειδή θεωρούμε ότι οι απόψεις μας είναι συγκλίνουσες, δεδομένου ότι και οι θέσεις σας είναι υποστηρικτικές των βασικών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) δηλαδή της δημοκρατικής νομιμοποίησης και της δημοκρατικής συγκρότησης, της αποκέντρωσης, της εγγύτητας, της επικουρικότητας, της τοπικής αυτονομίας και της βιωσιμότητας όπως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα, τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ) και από την διαχρονική πορεία του κινήματος  της Τ.Α.

Επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος  για κοινή προσπάθεια και συνδιαμόρφωση κοινής πρότασης  για το Δήμο Αγρινίου και προς τούτο κατατείνει  η πρωτοβουλία μας προκειμένου να ανατρέψουμε μια Δημοτική πολιτική παρωχημένη και παλαιοκομματική  και μια Δημοτική Αρχή που λειτουργεί με όρους αδιαφάνειας,  πελατειασμού και πατρωνείας και ταυτίστηκε απόλυτα με τις ρυθμίσεις και επιλογές της Κυβέρνησης οι  οποίες δημιούργησαν ένα θεσμικό σοκ στην ΤΑ.

Επειδή ο νέος εκλογικός νόμος (Βορίδη) περιχαρακώνει κομματικά μέλη και εκλογείς, καταργεί τον πολιτικό και εκλογικό πλουραλισμό και έτσι εισάγει έναν αφόρητο κομματισμό στον χώρο της Τ.Α.,  θέτει δε με σκοπιμότητα αυστηρές προϋποθέσεις για την έγκυρη και νόμιμη κατάρτιση των ψηφοδελτίων επισημαίνω  ότι δεν    υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια για περαιτέρω καθυστερήσεις σχετικά με την οικοδόμηση μιας συνεργατικής αυτοδιοικητικής   και αποτελεσματικής παρέμβασης

Επειδή το σύνολο των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών καθημερινά τονίζει την αναγκαιότητα της ενότητας

Ήρθε η ώρα όλοι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου:

  • Να υπερασπισθούμε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία  με τις τελευταίες δόλιες και βεβιασμένες νομοθετικές ρυθμίσεις,  (που κρίθηκαν μάλιστα αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια  του ΣτΕ) έχει υποστεί πρωτοφανή θεσμική υποβάθμιση.
  • Να ανοίξουμε μια οραματική και ελπιδοφόρα προοπτική  για το Δήμο μας για να ξεκολλήσει  αυτός ο τόπος  από το τέλμα, την υστέρηση,  και την υποβάθμιση. 

Μόνο η ενότητα όλων των δυνάμεων (ατομικών και συλλογικών) του Δημοκρατικού και Προοδευτικού χώρου θα εξασφαλίσει θετικό αποτέλεσμα και την ευόδωση των στόχων μας. Είμαι βέβαιος ότι και σεις θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενότητα άλλως αν δεν επιτευχθεί θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι – υπόλογοι απέναντι στους πολίτες για την επανεκλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής.   

Αγρίνιο, 16/03/2023

Για το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών

Με αυτοδιοικητικούς  χαιρετισμούς

Διατελών

Δημήτρης ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

spot_img

Πρόσφατα άρθρα