Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΛευκάδαςΑνδρέας Κτενάς: «Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο Γυμνάσιο της Βασιλικής»

Ανδρέας Κτενάς: «Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο Γυμνάσιο της Βασιλικής»

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Το Γυμνάσιο Βασιλικής, όπου πραγματοποιούνται από την Π.Ε. Λευκάδας εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής του σεισμόπληκτου σχολείου, επισκέφθηκε χθες (22/3/2023) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βασιλικής, Σταμάτη Αργυρό, τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητα, Άρη Γάτσιο, και τον πρώην Αντιδήμαρχο, Γιώργο Σολδάτο, παρακολούθησαν την πρόοδο των εργασιών.

Το βασικό μέρος του έργου – που περιλάμβανε την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του σχολείου και ιδίως της ενίσχυσης των υποστυλωμάτων της κατασκευής – ολοκληρώθηκε και ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης των αλουμινένιων κουφωμάτων στα ανοίγματα του κτιρίου, καθώς και η αποκατάσταση στοιχείων και εγκαταστάσεων (φωτιστικά, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, κλπ.), που έχουν πληγεί από το σεισμό, ή/και παρουσιάζουν φθορές.

«Κατά την αυτοψία διαπίστωσα ότι το κρίσιμο έργο της επισκευής του Γυμνασίου της Βασιλικής βρίσκεται πλέον στο τελικό του στάδιο. Είμαστε ιδιαίτεροι ικανοποιημένοι γιατί το συγκεκριμένο έργο στη διαδρομή του πέρασε από χίλια κύματα… Δυσκολίες που φαίνονταν ανυπέρβλητες και χρειάστηκε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, για να δώσουμε λύση. Έτσι λοιπόν, μετά την επανέναρξη των εργασιών τον Οκτώβριο, οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου ήταν ταχύτατοι και η πρόοδος είναι εμφανέστατη. Σήμερα, το Γυμνάσιο της Βασιλικής οδεύει προς την αποπεράτωσή του, κάτι που πέρσι τέτοια εποχή φάνταζε αδύνατο.

Έχουμε επιλέξει το δρόμο της συνέπειας, των έργων και των πράξεων. Όταν αναλάβαμε, δεσμευθήκαμε στην εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές, και πλέον πλησιάζει η ώρα, που η Νότια Λευκάδα θα αποκτήσει ένα ασφαλές και λειτουργικό σχολείο» ανέφερε ο κ. Κτενάς.

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από τις εργασίες στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=GjVE2f-MFJY&list=PL_2mPNUW8A76v84ke0b83G2hZfWUDpYFe

spot_img

Πρόσφατα άρθρα