Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΛευκάδαςΑνδρέας Κτενάς: «Νέο έργο 750.000 ευρώ στον άξονα Σύβρος – Αγ. Ηλίας...

Ανδρέας Κτενάς: «Νέο έργο 750.000 ευρώ στον άξονα Σύβρος – Αγ. Ηλίας – Αγ. Δονάτος – Καρυά»

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Ξεκίνησε και εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς το νέο έργο συντήρησης και αποκατάστασης του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Νότιας Λευκάδας, στον άξονα Σύβρος – Άγιος Ηλίας – Άγιος Δονάτος Εγκλουβής – Καρυά

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από την περιοχή του Άγιου Ηλία και την Παρασκευή 31/7/2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, παρουσία και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άγιου Ηλία, Τάσου Σολδάτου, παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών και δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα νέο σημαντικότατο έργο 750.000 ευρώ, που αφορά το ‘ξεχασμένο’ επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Λευκάδας. Αποτελεί το 3ο κατά σειρά έργο της Π.Ε. Λευκάδας, σε ένα δίκτυο και σε περιοχές, όπως ο Σύβρος, ο Άγιος Ηλίας, η Εγκλουβή και η Καρυά, που είχαν αφεθεί στη μοίρα του τα προηγούμενα χρόνια. 

Είμαστε περήφανοι που υλοποιούμε έργα χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες, σε κάθε γωνιά της Λευκάδας. Με το συγκεκριμένο έργο, που προβλέπει νέες ασφαλτοστρώσεις και νέες τεχνικές παρεμβάσεις, στοχεύουμε στη θωράκιση του δικτύου και τη διασφάλιση των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών.

Ειδικά, εδώ στον Άγιο Ηλία, γίνονται τεχνικά έργα που θα αντιμετωπίσουν ένα οξύ και χρόνιο πρόβλημα κατολισθήσεων και καταπτώσεων, για το οποίο είχαμε γίνει αποδέκτες από τη πρώτη στιγμή. Μάλιστα, το Φεβρουάριο του2020 πραγματοποιήσαμε αυτοψία μαζί με κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) για την αξιολόγηση της κατάστασης και των τρόπων αντιμετώπισής της.

Γνωρίζουμε τις ανάγκες όλων των περιοχών της Λευκάδας, και πραγματοποιούμε έργα ουσίας, που συμβάλουν στην αναζωογόνησή τους, στην τόνωση της οικονομίας τους και στην συγκράτηση του πληθυσμού τους» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο «Αποκατάσταση – Αντιστήριξη του Επαρχιακού Δρόμου από τον οικισμό Σύβρου, Άγιου Ηλία έως Άγιο Δονάτο», περιλαμβάνει οδοστρωσίες και ασφαλτικά, καθώς και εκτεταμένα τεχνικά έργα (σαραζανέτ, αγκυρώσεις, τοιχία, αποστραγγιστικά, τάφρους απορροής, κλπ.) για την οριστική αντιμετώπιση επικίνδυνων γεωλογικών φαινομένων (καθιζήσεις, κατολισθήσεις, κλπ.) που παρατηρούνται κατά τόπους. Έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006 και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο τον «Δρακάτος Λεωνίδας – Στέφανος του Ιωάννη».

spot_img

Πρόσφατα άρθρα