Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΑνακοίνωση της Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων...

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών

Date:

Σχετικά άρθρα

Ο Χάρης Δούκας στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Το Αγρίνιο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη στις 9...

Στις 25 Ιουλίου το Τριχωνιώτικο αντάμωμα

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τριχωνίου η “Αγία Παρασκευή”...

Στον αέρα βρίσκονται οι φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι μαζί με χιλιάδες άλλους φοιτητές σε αντίστοιχα τμήματα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα στους αποφοίτους των τμημάτων αυτών δεν αποδίδονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που δικαιούνται, καθώς δεν μπορούν να γραφτούν στο ΓΕΩΤΕΕ και συνεπώς να εκδώσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Όλα αυτά, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση ορισμένων εξ αυτών των τμημάτων, ενώ φοιτητές και καθηγητές έχουν αλλεπάλληλα τονίσει τα ζητήματα αυτά.

Η ΚΝΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, οι οποίοι «δεν σκύβουν το κεφάλι» και παλεύουν για τα αυτονόητα, δηλαδή να σπουδάσουν ολοκληρωμένα το αντικείμενο που επέλεξαν, με τα επαγγελματικά δικαιώματα που δικαιούνται.

Οι ευθύνες για τη κατάσταση αυτή βαραίνουν τόσο τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που προωθεί σταθερά τη στρατηγική για σχολές με αποφοίτους «δύο ταχυτήτων», με τσεκουρωμένα δικαιώματα και με πτυχία απαξιωμένα, όσο και τη προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ίδρυσε με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου τα τμήματα αυτά χωρίς να τους κατοχυρώνει ολοκληρωμένα και χωρίς ασάφειες τα επαγγελματικά δικαιώματα που δικαιούνται.

Απαιτούμε τώρα:

  • Να δοθούν όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των τμημάτων.
  • Πτυχίο ισοδύναμο με ενιαίο και αδιάσπαστο Τίτλο Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master’s).
  • Ένταξη των αποφοίτων στο ΓΕΩΤΕΕ.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές, προσωπικό, εργαστηριακό εξοπλισμό και κατάλληλες αίθουσες.
spot_img

Πρόσφατα άρθρα