Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΑΝ.ΤΑ.ΜΑ. : Ξεπαγιάζουμε στα σχολεία!

ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ. : Ξεπαγιάζουμε στα σχολεία!

Date:

Σχετικά άρθρα

Βγήκε η απόφαση για τις κατασκηνώσεις των δήμων

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας...

 Άγραφα: ΔΕΝ είναι αυτό Πράσινη Μετάβαση

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5...

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού πολιούχου του Λουτρού Αμφιλοχίας 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

Με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου – Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής

Σε πολικές θερμοκρασίες διεξάγεται μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία του δήμου Μεσολογγίου. Όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αφού με την Αριθμ. πρωτ. 5660 στις 24 Ιανουαρίου 2023, κατανεμήθηκε από το ΥΠΕΣ ποσό 163.890,00 € στη σχολική επιτροπή του δήμου για τις ανάγκες των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. 
Όμως από τη μια πλευρά η «απενεργοποίηση» της δυνατότητας εκτέλεσης πληρωμών μέσω των τραπεζικών λογαριασμών των διευθυντών των σχολείων από τις 15 Νοεμβρίου 2022 και από την άλλη η δικαιολογημένη απόρριψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της σχολικής επιτροπής Β/βάθμιας εκπαίδευσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση – καθώς σε αυτή ορίστηκε πρόεδρος άτομο που δεν είναι δημοτικός σύμβουλος, όπως η Υπουργική Απόφαση ορίζει – έχει καταστήσει την εν λόγω σχολική επιτροπή ανενεργή και τα χρήματα παραμένουν αδιάθετα. Έχουμε όμως βάσιμες αμφιβολίες πως και η νέα απόφαση που ελήφθη μπορεί να απορριφθεί και τότε το πρόβλημα θα διαιωνιστεί.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται δυσλειτουργία, καθυστερήσεις, αλλά και αδιαφάνεια στην κατανομή των πιστώσεων της σχολικής επιτροπής Β/βάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια και ειδικά από τότε που την ευθύνη λειτουργίας της – μαζί με όλες τις άλλες θέσεις ευθύνης – ανέλαβε ο δήμαρχος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση του Οκτωβρίου του 2022 (70/2022), όπου από το ποσό των 52.429,60€ που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Μεσολογγίου, παρανόμως παρακρατήθηκαν από τη σχολική επιτροπή 49.079,60 € και αποδόθηκε σε τρία μόλις σχολεία το ιλιγγιώδες ποσό των 3350 €. 
Δυστυχώς σήμερα τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης του δήμου μας δεν μπορούν να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους και δεν μπορούν να αγοράσουν τα αναγκαία υλικά, ανάμεσα σε αυτά και πετρέλαιο, για την ομαλή τους λειτουργία. 
Η ανικανότητα στο ναδίρ και λύση δεν διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον!
spot_img

Πρόσφατα άρθρα