Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΑγρίνιο: Υπογράφηκε η σύμβαση ανάπλασης οδών Παλαμά, Γεράκη και Πεζόδρομου Βαλαωρίτου

Αγρίνιο: Υπογράφηκε η σύμβαση ανάπλασης οδών Παλαμά, Γεράκη και Πεζόδρομου Βαλαωρίτου

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για το  έργο της «Ανάπλασης οδών Παλαμά, Γεράκη και Πεζόδρομου Βαλαωρίτου Δήμου Αγρινίου» .

Με το συγκεκριμένο  έργο δημιουργούνται  καλύτερες συνθήκες για την κίνηση πεζών και οχημάτων, εξοικονομείται ενέργεια λόγω της χρήσης φωτιστικών LED, αποδίδεται περισσότερος χώρος στους πεζούς, βελτιώνεται η μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, δημιουργούνται σύγχρονα δίκτυα  ύδρευσης –  αποχέτευσης, κατασκευάζονται και ανακατασκευάζονται δρόμοι και πεζοδρόμια  και βελτιώνεται το μικροκλίμα  με την απόδοση περισσότερου χώρου πρασίνου και τη φύτευση νέων δέντρων.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που συμβάλουν στην  αισθητική αναβάθμιση μιας μεγάλης περιοχής και τη δημιουργία  εκτεταμένης ζώνης ασφαλούς μετακίνησης  των πολιτών, προϋπολογισμού  1.000.000,00 €.

«Επενδύουμε σε σύγχρονες  υποδομές και σχεδιάζουμε έργα που δίνουν αξία στο Αγρίνιο.

Με την ανάπλαση των οδών Παλαμά, Γεράκη και του Πεζόδρομου Βαλαωρίτου αλλάζουμε ριζικά την εικόνα μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής και συνεχίζουμε τη αναβάθμιση της  περιοχής πέριξ των  Αποθηκών  Παπαπέτρου, που θα γίνει το Διαχρονικό Μουσείο.  Είναι μία ακόμη σημαντική παρέμβαση με έμφαση στην προσβασιμότητα, στην παροχή λειτουργικών υποδομών και την αναβάθμιση της καθημερινότητας μας. Προχωρούμε το σχέδιο μας για την ανάδειξη του Δήμου Αγρινίου με έργα σημαντικά και ωφέλιμα για τους δημότες μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα