Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΑγρίνιο: Με επιτυχία η δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας

Αγρίνιο: Με επιτυχία η δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο: «Αγαπήστε τα αυτιά σας»,  που υλοποιησε η Διεύθυνση  Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Αγρινίου,  και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA .

Η δράση συμπεριλάμβανε δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό και εξεταστήκαν 36 συμπολίτες μας.

H Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου κ.Γεωργία Μπόκα  και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Αγραφιώτης  συνομίλησαν με τους συμπολίτες μας και ενημέρωσαν για την σημαντικότητα της πρόληψης.

Η ακοή θεωρείται η σημαντικότερη από τις πέντε αισθήσεις, διασφαλίζει την επικοινωνία και την επαφή μεταξύ των ανθρώπων που είναι η βασικότερη παράμετρος στην ανάπτυξη της ομιλίας,  μάθησης και της επικοινωνίας που συμβάλει στην αντίληψη του χώρου συμπληρώνοντας έτσι την αίσθηση της όρασης.

To Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου στηρίζει την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου. Ο θεσμός των κοινωνικών Ιατρείων  αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης .

spot_img

Πρόσφατα άρθρα