Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠεριφέρειαΑύξηση υδροηλεκτρικής παραγωγής στις Λίμνες των ΥΗ.Σ. Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου

Αύξηση υδροηλεκτρικής παραγωγής στις Λίμνες των ΥΗ.Σ. Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Αύξηση υδροηλεκτρικής παραγωγής και ενεργοποίηση αστυνομικής διάταξης για τους ΥΗ.Σ. του συγκροτήματος Αχελώου

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες για την ενεργοποίηση αστυνομικής διάταξης που αφορά στην ανάγκη αυξημένης υδροηλεκτρικής παραγωγής στις Λίμνες των ΥΗ.Σ. Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου, μετά από σχετικό αίτημα της Δ.Ε.Η.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Δ.Ε.Η., λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε αυτές τις μέρες περιοχές της Δυτικής και Βορειοδυτικής Ελλάδας, καθώς και της επικίνδυνης τάσης αύξησης των εισροών στις Λίμνες των ΥΗ.Σ. Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου, κρίνεται αναγκαία η αύξηση της Υδροηλεκτρικής Παραγωγής την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης Συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας του Α.Δ.Μ.Η.Ε.

Ο τρόπος λειτουργίας των Υδροηλεκτρικών Σταθμών του Συγκροτήματος Αχελώου για τις επόμενες μέρες, θα έχει ως αποτέλεσμα την απότομη αυξομείωση της ροής και της ποσότητας του νερού στην κοίτη του ποταμού Αχελώου, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του Εθνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας της χώρας.

Κατά συνέπεια, κρίνεται σκόπιμη και αναγκαία η ενεργοποίηση της υπ’ αρθ 28Γ/ 24859/26.08.1988 Αστυνομικής Διάταξης, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής για τους κινδύνους και να τονισθεί η αποφυγή ενεργειών, όσον αφορά:

  • Την καταστροφή των πινακίδων που βρίσκονται τοποθετημένες σε επίμαχες θέσεις κοντά στις όχθες του Ποταμού Αχελώου και προειδοποιούν για την επικινδυνότητα στα σημεία αυτά.
  • Την ρύπανση με σκουπίδια, μπάζα, κλπ, των τεχνητών λιμνών, της κοίτης του ποταμού Αχελώου και της τεχνητής διώρυγας φυγής του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Στράτου, μήκους 7 χλμ, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ομαλή ροή νερού σ’ αυτές και να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.
  • Την καταπάτηση περιοχών που έχουν απαλλοτριωθεί από τη Δ.Ε.Η. για τις ανάγκες της.
  • Την καταπάτηση όλων των παρόχθιων εκτάσεων.
  • Τη χρήση και κίνηση πλωτών μέσων στις Τεχνητές Λίμνες και τον Ποταμό Αχελώο κατάντη του ΥΗ.Σ. Στράτου.
spot_img

Πρόσφατα άρθρα