Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑπόψειςΑ' ΕΛΜΕ Αιτ/νίας: Στη μνήμη της Σπ. Αλεξανδροπούλου

Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας: Στη μνήμη της Σπ. Αλεξανδροπούλου

Date:

Σχετικά άρθρα

Κώστας Καρπέτας: Η πολιτική Φαρμάκη ναρκοθετεί την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Ελλάδας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, εντείνοντας τις...

Στην τελική ευθεία για το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ»

Συνάντηση διοργανωτών και εκπροσώπου της «Ανεμώνης» Το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η ανελέητη επίθεση στα εργασιακά συνεχίζεται και εντείνεται με...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, θα δωρίσει ποσό στη μνήμη της εκλιπούσης

Σπυριδούλας Αλεξανδροπούλου προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου.

«Ο χώρος του Πνεύματος και του Πολιτισμού στην πόλη του Μεσολογγίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας είναι πλέον πολύ φτωχότερος καθώς η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου έφυγε πλήρης ημερών», αναφέρει η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοκαρνανίας για την αποδημία της Σπυριδούλας Αλεξανδροπούλου.
«Η δράση της ήταν πολύπλευρη», συνεχίζει. «Ως εκπαιδευτικός υπηρέτησε και τίμησε το λειτούργημά της. Ήταν πρότυπο για πολλούς, ένας φάρος γνώσης στον οποίο προσέτρεχαν όλοι οι έχοντες τις ίδιες αναζητήσεις με αυτή. Πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά της σε όποιον τη χρειαζόταν.
Ήταν απόλυτη γνώστης της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας και μεταλαμπάδευε την αγάπη της για την σωστή και τεκμηριωμένη έρευνα σε όσους την είχαν ακούσει στις πολλές ομιλίες της για θέματα της περιοχής.
Ως υπεύθυνη επιμελήτρια Αρχαιοτήτων για μεγάλο διάστημα, πρόσφερε τεράστιο έργο στην μελέτη της πλούσιας κληρονομιάς της περιοχής μας και αφιέρωσε πολύ χρόνο και κόπο στην προσπάθεια ανάδειξής της.
Λάτρης της γνώσης, αφιέρωνε πολλές ώρες την ημέρα στο διάβασμα μέχρι την τελευταία στιγμή της.
Το κενό που αφήνει πίσω της είναι δυσαναπλήρωτο. Μας αφήνει όμως παρακαταθήκη τις μελέτες, τα βιβλία αλλά και πολλά άρθρα και παρεμβάσεις που πραγματοποιούσε καθώς ήταν πολυγραφότατη. Αφήνει κληρονομιά σε όλους μεγάλο όγκο πρωτότυπης έρευνας τόσο για την μεγάλη αγάπη της, τη λιμνοθάλασσα, όσο και για ιστορικά και αρχαιολογικά θέματα του ευρύτερου χώρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, θα δωρίσει ποσό στη μνήμη της εκλιπούσης προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου.
Ευχόμαστε η Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου να συνεχίσει να ζει μέσα από το μεγάλο έργο της και να εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους εκπαιδευτικούς.»
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img