Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕκδηλώσεις40 χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ : Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας “Διαδρομή στο φως…” του...

40 χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ : Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας “Διαδρομή στο φως…” του Σπύρου Μπερερή

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των παραστάσεων του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου με τίτλο: «Διαδρομή στο φως…» στην Παλαιά Δημοτική Αγορά στις 2 Απριλίου.

Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 40 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, αναφερόμενη ειδικά στην περίοδο 1987-2014, κατά την οποία τις περισσότερες παραστάσεις απαθανάτισε με το φακό του ο φωτογράφος Σπύρος Μπερερής καλύπτοντας μεγάλο μέρος του δημιουργικού παρελθόντος του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και ευχαρίστησε τον Σπύρο Μπερερή για την προσφορά των φωτογραφιών τονίζοντας μεταξύ άλλων:

“Φέτος στο Αγρίνιο γιορτάζουμε μια ξεχωριστή επέτειο του Δη.Πε.θε Αγρινίου, 40 χρόνια φωτεινής πορείας. Με απόφαση του αείμνηστου Δημάρχου Αγρινίου Στέλιου Τσιτσιμελή σήκωσε αυλαία ένα από τα πλέον ιστορικά δημοτικά θέατρα της χώρας. Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου υπήρξε διαχρονικά συνώνυμο της πρωτοπορίας και συγκριτικό πλεονέκτημα για το Αγρίνιο του πολιτισμού. Ο Σπύρος Μπερερής ήταν ένας από τους σημαντικούς φωτογράφους της πόλης που παρακολούθησε και κατέγραψε τα περισσότερα κομμάτια αυτής της λαμπρής πορείας. Ένας θησαυρός βγαίνει σήμερα στο «φως» και βρίσκει, επιτέλους, τη θέση που του αρμόζει.

Τον ευχαριστούμε γι αυτή τη μοναδική εμπειρία. Για την τόσο ζωντανή αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία της τέχνης στην πόλη μας. Θέλω να καλέσω όλους τους Αγρινιώτες να δουν και να θαυμάσουν την πορεία του Θεάτρου μας. Είναι βέβαιο ότι, οι παλαιότεροι από εμάς, θα συγκινηθούν με κάποιες από τις παραστάσεις που είχαν δει και είχαν καταγραφεί στη μνήμη τους”.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2023 και η λειτουργία της θα είναι καθημερινή από τις 6.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.

H έκθεση αφιερώνεται στους ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΠΕΡΕΡΗ και ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΡΑΛΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

spot_img

Πρόσφατα άρθρα