Συνεχίζονται οι καινοτόμες δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τουρισμό

165

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τουριστικής ανάδειξης της περιοχής συμμετέχει μια ακόμη χρονιά στο «Sympossio Greek Gourmet Touring», που οργανώνει ο Όμιλος Aldemar. Πρόκειται για μια διαδραστική πρωτοβουλία ανάδειξης των Ελληνικών προορισμών και των ποιοτικών προϊόντων, μέσω μιας βιωματικής επαφής των ταξιδιωτικών πρακτόρων του εξωτερικού με την Ελληνική κουζίνα και γαστρονομία. Το επετειακό 10ο Sympossio είναι αφιερωμένο στα εμβληματικά προϊόντα της ελληνικής γης, το ελαιόλαδο και το κρασί.

«Το Sympossio Greek Gourmet Touring είναι ένας καταξιωμένος γαστρονομικός θεσμός που συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, ανάδειξη και προβολή των προϊόντων μας καθώς και στην προώθηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Ένα καραβάνι γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων. Το φετινό 10ο επετειακό Sympossio Greek Gourmet Touring που είναι αφιερωμένο σε δύο κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης, το κρασί και το λάδι, τα οποία αποτελούν συστατικά στοιχεία της περίφημης μεσογειακής κουζίνας, καταδεικνύει την αξία της ομαδικής δουλειάς, το μεράκι, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των συντελεστών αυτού του μοναδικού εγχειρήματος. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη πορεία του, αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Η Δυτική Ελλάδα μέσα από τη συμμετοχή της σε αυτό το οδοιπορικό σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές πόλεις είχε την ευκαιρία να προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού και να αναδείξει τη μοναδική αυθεντική γαστρονομία της. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας βρέθηκαν κοντά με τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, και μέσα από τα γαστρονομικά workshop, έκαναν γνωστά τα ποιοτικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας αναδεικνύοντας παράλληλα τον προορισμό.

Ειδικότερα για τη φετινή χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμπληρωματικά με τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του «Sympossio Greek Gourmet Touring», διενήργησε και ψηφιακή προβολή του προορισμού στα κρίσιμα κοινά των επαγγελματιών τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε newsletter καμπάνια με πολυμεσικό περιεχόμενο για τη Δυτική Ελλάδα που στόχο είχε την δυναμική προβολή του προορισμού στους συμμετέχοντες του Sympossio, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο της Δυτικής Ελλάδας.

Η newsletter καμπάνια είχε περισσότερους από 8.500 αποδέκτες (recipients) σε αγορές όπως Ιταλία και Σλοβακία καθώς και travel agent από το σύνολο των συμμετεχόντων στο Sympossio. Η newsletter καμπάνια ήταν ειδικά σχεδιασμένη και είχε στόχο την εξατομίκευση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε αγοράς ξεχωριστά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση της και την προσέγγιση των ξένων travel agent χρησιμοποιήθηκε καινοτόμα πλατφόρμας δικτύωσης. Τα υψηλά ποσοστά αποδοχής σε επίπεδο open rates, που κατέγραψε η ψηφιακή καμπάνια επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών τουρισμού για την Δυτική Ελλάδα.

Η ίδια πολιτική σύγχρονης προσέγγισης των επαγγελματιών τουρισμού συνδυαστικά με τα συμβατικά γεγονότα θα συνεχιστεί και για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα μεγαλύτερα τουριστικά γεγονότα ITB στο Βερολίνο και MITT στη Μόσχα, όπου οι αποδέκτες υπολογίζεται να ξεπεράσουν τους 10.000 ξένους επαγγελματίες τουρισμού.


error: Content is protected !!